Kindervakanties

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, Onderzoek, Overig, Reizen, Tips, Vakantie | Posted on 04-06-2012

vakantie met kinderenVakantie met de kinderen is leuk! Bij elke leeftijd horen bepaalde activiteiten en interesses en daardoor is het steeds anders en verrassend. Maar het is wel verstandig om een vakantie met kinderen voor te bereiden, want uiteindelijk heeft niemand er wat aan als het uitloopt op een teleurstelling. Hier volgen een paar tips die de kans op succes vergroten.

Inentingen

Voor veel landen zijn inentingen aan te raden of verplicht. Dit geldt niet alleen voor landen in Zuid-America of Azie, maar ook voor bijvoorbeeld Turkije en Egypte. Win tijdig informatie in en haal de vaccinaties die aangeraden worden. Dat is juist voor kinderen belangrijk omdat zij veel minder dan volwassenen rekening houden met hygiëne en gezondheidsrisico’s. Kijk voor mee informatie op vakantie-kinderen.nl

Baby’s

Baby’s kunnen prima mee op vakantie. Maar er moet wel rekening worden gehouden met hun veiligheid. Let er bij het boeken van een accommodatie op dat er bijvoorbeeld een traphekje, box of kinderstoeltje aanwezig is. Verder is het aan te raden om zelf wat babyvoedsel mee te nemen. Neem de merken of smaken mee die uw baby zeker lust, dan geven de maaltijden geen stress. Ook is het handig om een paklijst te maken zodat je zeker niks vergeet.

Jonge kinderen

Voor jonge kinderen zijn water en zand vaak de beste ingrediënten voor een geslaagde
vakantie. Neem dan wel goede zwembandjes of zwemringen mee zodat er onbezorgd gezwommen kan worden. Neem ook wat speelgoed mee. Kijk van te voren met welk speelgoed veel en vaak gespeeld wordt en neem dat mee. Een kratje beestjes, autootjes, poppetjes, kleurboeken en stiften houdt de kinderen uren zoet.

De meeste kinderen zijn dol op cadeautjes voor onderweg of voor dagen met slecht weer. Koop van te voren kleine cadeautjes, pak ze in en verdeel ze over de vakantie. Een nieuwe verrassing levert weer uren speelplezier op.

Kies voor iets oudere kinderen een vakantiebestemming waar veel te doen valt. Spelen, zwemmen, klimmen, dieren verzorgen en vooral contact met andere kinderen maakt hun vakantie compleet.

Tieners
Met tieners kunt u het beste van te voren overleggen. Wat zouden zij graag willen doen of zien? Houd hiermee rekening bij de keuze van de bestemming. Denk van te voren na over de grenzen die u wilt stellen wat betreft uitgaan, geld en dingen samen doen. En kijk of er misschien een vriend of vriendin mee wil.

Zo wordt met een goede voorbereiding elke vakantie een groot succes!

Beeldmateriaal: Meindert Arnold Jacob – Flickr

Write a comment