Keulen is leuk!

0

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden | Posted on 07-12-2011

Schlagwörter:

Op zo’n 2,5 uur rijden van Utrecht ligt een van de leukste steden van west Duitsland: Keulen. De grootste stad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen staat vooral bekend om haar prachtige kathedraal en knotsgekke carnaval nachten, maar de stad heeft meer te bieden dan deze twee attracties.

Natuurlijk, dé bezienswaardigheid en het symbool van de stad is de Kölner Dom, de grootste kathedraal van Duitsland en Unesco cultureel werelderfgoed. Het is mogelijk de linker toren van de kathedraal te beklimmen, en na iets meer dan 500 treden volgt de beloning met een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van het centrum van de stad verwoest, merkwaardig genoeg is de Dom de oorlog goed doorgekomen en is het absoluut het indrukwekkendste gebouw van de stad.
Ook al werd het oude centrum van de stad, de Altstadt, tijdens de oorlog verwoest en bestaat het tegenwoordig vooral uit moderne gebouwen, er zijn nog genoeg interessante bezienswaardigheden te vinden. De geschiedenis van Keulen gaat maar liefst 2000 jaar terug, zo kan er onder het stadhuis een oude Romeinse tempel ruine gevonden worden en ook delen van de oude stadsmuren zijn nog te bezichtigen.
Langs de Rijn, die de stad doorkruist, loopt aan de Altstadt oever een promenade met park waar het heerlijk toeven is en vanaf de overkant zijn er mooie uitzichten over de Rijn en de skyline van de stad die meer dan de moeite waard zijn. Voor een ander perspectief op de stad is het leuk om een rondvaart te maken over de Rijn. Een rondvaart is een van de populairste toeristen activiteiten in de stad.
Een andere reden waarom de stad wereldwijd beroemd is geworden is het Keulse water, de Eau de Cologne. In het ‘geboortehuis’ van het parfum bevindt zich een tentoonstelling en een winkel. De stad is ook bekend vanwege de lokale voetbaltrots 1. FC Köln. Een bezoek aan het sfeervolle Rhein Energie Stadion is een aanrader voor een verrassende voetbalreis.
Keulen staat ook bekend als feeststad, wat vooral tot uiting komt tijdens het Caranval, een van de grootste in Europa. In de stad kunnen ook een groot aantal brouwerijen gevonden worden, waar het typische Keulse Kölsch bier wordt geschonken. Vanaf mid November zijn er ook een erg gezellige Kerstmarkten in de stad, waar genoten kan worden van een gemoedelijke kerstsfeer en een warm glas glühwein.

Beelmateriaal: Tino Bahr (pixelio.de)

Write a comment