Kerstmarkten in Duitsland

3

Posted by Redactie | Posted in Events | Posted on 01-12-2011

Schlagwörter:

KerstmarktenBezoek eens de mooie, sfeervolle kerstmarkten in Duitsland, dichtbij de grens en toch zo anders. Heerlijk flaneren door flinkerende weelderig versierde voetgangerszones en winkelcentra en inspiratie opdoen voor de nieuwe kerstinkopen. Steden als Keulen, Düsseldorf, Oberhausen, Trier, Mönchau en Essen zijn bekend om haar kerstmarkten en vanuit Nederland snel te bereiken voor zowel de individuele reiziger als groepen.

Duitse kerstmarkten zijn erg populair, niet alleen bij de Duitsers zelf maar ook bij buitenlanders. Ieder jaar wordt er een groot aantal busreizen vanuit Vlaanderen en Nederland georganiseerd naar één of meerdere markten tijdens de advent. Een belangrijk kenmerk van de Duitse kerstmarkt is dat er veel aandacht aan de Kerst traditie wordt besteed. De traditionele Duitse kerstmarkten staan onder streng toezicht en worden tot in de details georganiseerd. De kraampjes die kerstproducten en snacks aanbieden worden zeer selectief gekozen, om te voorkomen dat de kerstmarkt geen ‘gewone’ markt met massaproducten wordt. In andere delen van de wereld is dit nog weleens het geval, en zijn kerstmarkten flauwe aftreksels van de Duitse kerstmarkten die amateuristisch georganiseerd zijn en weinig respect voor Kerstmis hebben.
Iedere Duitse stad haalt alles uit de kast om de mooiste kerstmarkt te hebben. Elk jaar worden de markten groter, mooier en gezelliger met veel nieuwigheden. De kerstmarkten worden prachtig gedecoreerd, en vooral de vele groene dennentakken geven de markten een speciaal karakter. Bijzonder is dat de kerstmarkten altijd kunnen worden bezocht, met uitzondering van zeer extreme weeromstandigheden. Kraampjes zijn altijd bedekt, zodat er geschuild kan worden voor regen en sneeuw. De markten zijn over het algemeen ook eenvoudig te bereiken aangezien ze vaak aan metro stations liggen, met uitzondering van de middeleeuwse kerstmarkt in Keulen.
Waar Kerstmis 25 december gevierd wordt, zijn de kerstmarkten doorgaans open van 18 november tot 23 december en geopend van 11:00 tot middernacht, zodat ‘s ochtends van de stad zelf genoten kan worden.

Meer over de gezellige Duitse kerstmarkten, het onstaan ervan en praktische informatie betreft openbaar vervoer, parking en umweltzones is te vinden op: duitse-kerstmarkten.eu

Beeldmateriaal: Michael Pukrow  / pixelio.de

Comments (3)

Afgelopen weekend op de kerstmarkt van Duisburg geweest, de gluhweintjes hebben me heerlijk gesmaakt!

Vergeet de bratwursten niet ;)

He Peter wat leuk te horen dat je ook Duisburg bent geweest voor de Kerstmarkt. Ik probeer elk jaar te gaan (dit jaar kon ik helaas niet), echt gezellig en leuker dan de markt in Keulen of Dusseldorf vind ik. Je kan prima hotelletjes pakken in het centrum van de stad..vanaf de markt meteen naar een comfortabel bedje!

Write a comment