Kerst in de Meuse-Ardennes-Argonne!

1

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Activiteiten | Posted on 19-12-2011

Schlagwörter: , , ,

492244_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deHeb je zin om een lang weekend naar Frankrijk te gaan, maar heb je geen zin om ver te rijden?
Hou je van Champagne en zou je wel eens willen weten hoe dat gemaakt wordt?
Hou je in deze donkere dagen van gezellige Kerstmarkten en Vin Chaud?

… Dan is de Meuse-Ardennes-Argonne regio hét gebied voor jou!

Deze streek is gelegen in Noordoost-Frankrijk en wordt vaak (onterecht) vergeten. Het is er prachtig in ieder jaargetijde en zo ook tijdens de Kerstdagen.
Ben jij dus rond de kerstdagen in de streek en heb je zin om een kerstmarkt te bezoeken dan zijn er vele mogelijkheden:

Kerst in Reims
Van 25 november tot 31 december staat er in het centrum van Reims een kerstdorp met 125 chalets.
In deze periode zijn er ook vele andere activiteiten die in het teken van de Kerstdagen staan; tentoonstellingen van kerststallen, een openluchtijsbaan, een gastronomisch dorp, de tocht van ‘Les Sacres’, ontmoetingen met de Kerstman, concerten en de ‘Kerstkribbenroute’ die zigzagt langs de wijndorpen.

Kerst in de Champagne
Door het landschap van de Champagne, dwars door 41 gemeenten heen, loopt de weg van de kerststallen: tussen Reims, Epernay, Châlons en Champagne en Fismes. Bij elkaar kunt u honderden kerststallen in alle soorten en maten en uit alle windstreken bewonderen
in deze steden of karakteristieke champagnedorpen. Overal langs de route zijn tentoonstellingen, wandelingen, kerstmarkten en –dorpen, concerten, adventskalenders en activiteiten die kenmerkend zijn voor deze streek.

Van Advent naar Driekoningen
Tentoonstelling van adventkalenders en kronen, Kerst- en Nieuwjaarskaarten, kalenderboekjes, een voorstelling van porseleinen koningsbrood poppetjes en koningskronen.
Bij de Vuurtoren van Verzenay van 1 tot 31 december.

Kerststallen in Muzeray
Het dorp Muzeray staat om de twee jaar helemaal in het teken van de Kerststallen. De meeste woningen van het dorp worden omgetoverd tot kerststal. In de feestzaal vindt je ruim 350 kerststallen (meer dan 200 vierkante meter).

Kerstmarkt Charleville-Mézières
Van zaterdag 3 december tot zaterdag 24 december 2011 is het kerstmarkt in het centrum van Charleville-mezieres.

Wil je meer weten over de regio Meuse-Ardennes-Argonne of wil je meer weten over de activiteiten rond Kerstmis? Neem dan een kijkje op: www.meuse-ardennes.com

Beeldmateriaal: Rainer Sturm / pixelio.de

Comments (1)

Lijkt me interessant

Write a comment