Jongerentoestroom naar Kreta door ‘Oh Oh Cherso’?

0

Posted by Redactie | Posted in Onderzoek, Reizen | Posted on 30-08-2010

Schlagwörter: , ,

ChersonissosElke Nederlander met een TV in zijn of haar woonkamer heeft er ondertussen wel van gehoord: het programma ‘Oh Oh Cherso’. Het programma dat gebaseerd is op acht Haagse jongeren laat Chersonissos en de toeristen van zijn extreme kanten zien. Maar zorgt dit programma er nu ook voor dat er meer jongeren richting Chersonissos vertrekken komende zomer?

Veel mensen in mijn omgeving zijn ondertussen vaste ‘Oh Oh Cherso’ kijker geworden, het is zeker niet het geval dat de jongeren het goede voorbeeld geven, maar ze geven wel de droomvakantie voor een groot deel van de Nederlandse jeugd weer. Ze luieren in een grote villa met zwembad, ze drinken wat, ze gaan uit, ze scoren, ze genieten en ze hebben de grootste lol met elkaar. Het programma is vaak zo plat dat je er wel om moet lachen, daardoor trekt het je om de volgende aflevering weer te kijken. Afgelopen donderdag 16 september was het programma dan ook weer een regelrechte kijkcijferhit met maarliefst 1,2 miljoen kijkers! Kortom ‘Oh Oh Cherso’ is een toppertje, zoals niemand had verwacht.

De gemiddelde Nederlandse jongere die van uitgaan, mooi weer, strand en mooie vrouwen en/of mannen houdt zal nu al zijn of haar geld aan het sparen zijn om komende zomer ook 10 dagen te kunnen vertoeven in Chersonissos. Het komende jaar zullen er zeker meer jongeren richting Kreta vertrekken, de jongerenreisorganisaties, zoals; GOGO, Beachmasters en X-travel zullen dus een mooi extra centje bijverdienen dankzij het populaire TV-programma.

Dus deze zomer alle jongeren vanuit Nederland richting Chersonissos, het zou wel eens een drukke zomer kunnen worden, met veel drankmisbruik.

Beeldmateriaal: flickr.com / Benoit Dupont

Write a comment