ITB in Berlijn

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Events, Tips | Posted on 28-02-2012

Schlagwörter: , ,

De ITB in Berlijn, de grootste beurs voor toerisme ter wereld, vindt dit jaar van 7 tot 11 maart plaats. Voor particuliere bezoekers is de Internationale Tourismus-Börse op 10 en 11 maart tussen 10:00 en 18:00 uur geopend. De eerste 3 dagen van de beurs gereserveerd zijn voor vakmensen uit de reisbranche. Rond 11.000 exposanten, waaronder reisorganisaties, vakantiebestemmingen, accommodaties en autoverhuurders, presenteren zich op een totale oppervlakte van 160.000 m². In totaal worden er rond de 170.000 bezoekers verwacht.

Elk jaar zijn er bijzondere evenementen en highlights op de beurs te vinden. Het grote ITB prijsspel biedt talloze prijzen zoals rijzen naar Turkije, wellness-weekenden of concert tickets. Bezoekers kunnen in hal 4.1 deelnemen door het schatten van het aantal ballen in een koffer.
Egypte is dit jaar het partnerland van de ITB en zal daarom en gevarieerd programma van voorstellingen en activiteiten aanbieden. Bezoekers kunnen typische specialiteiten proeven, een ‘bazaar’ bezoeken, naar verhalenvertellers luisteren en dans voorstellingen bijwonen. Andere highlights van de beurs zijn de stand van de Duitse provincie Thüringen met een aantal ijssculpturen, de 3D skyline van de Oekraïnse stad Charkov en het Poolse voetbal-huis als voorbereiding op de EK 2012. Daarnaast heeft Camp Adventure een miniatuur klimtuin opgebouwd en de stand van Oosterrijk presenteert de nieuwe modecollectie van de designster Lena Hoschek.

Bezoekers hebben dus talloze gelegenheden om informatie over nieuwe reisbestemmingen te verkrijgen, prijzen te winnen, trends te ontdekken en andere landen te leren kennen. Op de beurs bevindt zich ook het ‘ITB Career Center’ waar belangstellenden informatie en advies kunnen inwinnen betreft opleidingen, vacatures en een mogelijke carrière in het toerisme.

Berlijn kan comfortabel in 6,5 uur per trein worden bereikt. Meerdere keren per dag vertrekt een trein vanaf Amsterdam Schiphol via Amersfoort, Deventer, Almelo en Hengelo naar eindbestemming Berlijn. Vanaf Berlijn Centraal gaat een S-Bahn naar het beursterrein (Berlin-Messe).

Comments (1)

Hallo, leuke website. Fijn deze site gevonden te hebben.
Doe zo verder zou ik zeggen.

Write a comment