Italiaanse meren

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie | Posted on 01-10-2013

Schlagwörter: , ,

Sailboats on lakesideDe meest toeristische regio’s van Italië zijn ongetwijfeld Toscane, Sicilië en Umbrië. Net over de grens met Zwitserland treffen we echter nog meer moois aan. De regio Lombardije is eerder bekend onder de naam ‘merenregio’. We vinden er dan ook  de drie grootste meren van Italië: het Comomeer, Gardameer en Lago Maggiore.

Deze streek leent zich perfect voor een lange wandeling of een heerlijke fietstocht, maar is natuurlijk ook de gedroomde bestemming voor elke watersportliefhebber. Het spreekt voor zich dat dit de ideale locatie is om te windsurfen, waterskiën, kitesurfen of kanovaren.

Rond het water zijn er overigens tal van bezienswaardigheden. Como is naast een leuke winkelstad ook een stad waar je vele monumenten uit de oudheid kunt aanschouwen. Vroeger was het de stad van de textielindustrie. Vandaar dat je er nu nog musea of tentoonstellingen kunt vinden die handelen over dit topic. Daarnaast mag Bellagio niet op je trip ontbreken. Bellagio is omwille van zijn kleurrijk plantgewas in combinatie met het helblauwe water namelijk bekend onder de naam ‘parel van het Comomeer’.

Onderschat het niet. Het hele meer heb je niet op enkele uurtjes rond gereden. Als je slechts één stadje kan bezoeken van het Gardameer, kies dan zeker voor Riviera di Garda. Dit is de meest noordelijke stad van het Gardameer en meteen ook de mooiste. Dit prachtig uitzicht op de Alpen in combinatie met de Italiaanse charmes en lekkere pasta’s zal nog lang in je geheugen blijven.

Wil je onderweg genieten van mooie zichten, kan je met de auto gaan, maar bedenk wel dat je met het vliegtuig op minder dan anderhalf uur al op je bestemming bent. Als je naar het Gardameer wil, vlieg je best naar Verona. Ga je naar het Comomeer, kun je best naar Milaan vliegen. Ideaal om je trip te combineren met een kort citytripje naar de modestad.

Margot Hanjoul

Write a comment