Isle of Man & Tourist Trophy

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Bijzonder, Natuur, Vakantie | Posted on 14-05-2012

Schlagwörter: , , ,

Port Erin, Isle of ManIsle of Man (het eiland Man) is een eiland gelegen in het hart van de Britse eilanden en ligt binnen handbereik van Engeland, Ierland, Schotland en Wales. Reizen naar het eiland kan door de lucht of over zee. Vanaf de regionale luchthavens op de Britse eilanden vertrekken vluchten naar het eiland. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een veerboot naar het eiland te nemen, die vertrekt vanuit twee havens in het noordwesten van Engeland (Heysham en Liverpool) en Ierland.

Het oude eiland, bekend om de Tourist Trophy Race, is een fascinerend eiland om te ontdekken. Het eiland, met ongeveer 75.000 inwoners, wordt terecht ook het eiland van de contrasten genoemd. Isle of Man combineert eenvoud met raffinement, traditionele en moderne bezienswaardigheden, prachtige landschappen en een indrukwekkende kustlijn. Snaefell is de centraal liggende berg die wordt omringd door heuvels en vruchtbare landbouwgrond. Het eiland is een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen en koppels, jong en oud, ongeacht hun interesses. Het eiland is tevens een geweldige plek voor een diversiteit aan avontuurlijke sporten, zoals mountainbiken, duiken en kajakken op zee.

TT Isle of ManTourist Trophy
Op Isle of Man heeft de motorsport geen introductie nodig. Voor een groot deel is dat toe te schrijven aan de Tourist Trophy (TT), zonder twijfel ’s werelds meest beroemde race over de weg en verantwoordelijk voor de reputatie van het eiland. Het eiland is een trekpleister voor liefhebbers van snelle motoren.

Geen ander evenement trekt grotere aantallen bezoekers voor een periode van twee weken. Elk jaar komen duizenden fans massaal naar het eiland om in de maanden mei en juni het spectaculaire evenement mee te kunnen maken. Dit jaar staat het evenement van 28 mei tot 8 juni op het programma. De motorrace wordt gehouden op een uitdagend circuit, het ruim 60 kilometer lange Snaefell Mountain Course met zijn eindeloze reeks van bochten, hobbels en steile heuvels. Vanwege de extreem hoge snelheden wordt er uiterste concentratie, moed en vaardigheden van alle deelnemers vereist.

De wereldberoemde Ilse of Man TT Races is een aantrekkelijk evenement, waar de fans kunnen genieten van een bijzondere mix tussen het authentieke eiland en een motorsportrace van wereldklasse, alles te midden van het prachtige landschap van het eiland Man.

Beeldmateriaal: Papalamour & Eddequincy  – Flickr

Comments (1)

Fantastische natuur! de race kende ik eigenlijk niet, maar misschien een reden om terug te gaan. vorig jaar heb ik echt een leuke vakantie op het man eiland gehad.
Groetjes Josi

Write a comment