Ibiza eiland van luxe, ontspanning en feesten

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Events, Landen, Natuur, Reizen, Zon | Posted on 08-05-2012

Schlagwörter: , , ,

Ibiza is ongetwijfeld een beroemd vakantie-eiland. Het wordt gezien als het laatste paradijs van de Middellandse Zee. Je kunt er zowel overdag als s ‘nachts jezelf op duizenden manieren vermaken met het warme heldere water, de natuur, de zuivere lucht, de zon en de heerlijke gekke nachten. Ibiza is een aantrekkelijk eiland voor veel toeristen.

De oude stad van Ibiza stad is zeker een bezoek waard tijdens de vakantie. Je kunt er in de nauwe straatjes de geschiedenis herleven. De Plaza del Vila, de Plaza de Sa Carrosa en de Calle de la Virgen zijn de mooiste plekken. In het archeologisch museum in de stad vind je het verhaal van de geschiedenis van de eilanden, vanaf een ver verleden tot de tijd dat de christenen er kwamen.

De stranden Es Cavallet en Ses Salines liggen in het natuurpark Ses Salines, en zijn van een uitstekende kwaliteit met kristalhelder water en veel watersportfaciliteiten. Veel toeristen maken om die reden veel gebruik van deze stranden.

Wil je Ibiza eens van een andere kant bekijken dan is een leuke manier om met een zeilboot te gaan varen. Vanaf een boot heb je een heel ander zicht op de prachtige kust, de baaien en de kleine eilandjes. Bovendien geeft het je een rijk gevoel. Wil je zwemmen met dolfijnen, dan kun je hiervoor ook een toer boeken.

Daarnaast is het mogelijk om de andere eilanden in de buurt te ontdekken door ernaartoe te varen. De Baelarische eilandengroep heeft veel te bieden. Met name het eiland Mallorca is populair. Veel toeristen die Ibiza bezoeken doen ook een uitstapje naar Mallorca om daarna weer terug te komen op het feesteiland Ibiza.

Kortom, Ibiza blijft een prachtig eiland dat veel te bieden heeft. Wat je er ook zoekt, het eiland staat garant voor een prima verblijf. Je hoeft het alleen maar te omarmen en er gebruik van maken.

Write a comment