Hiken in Holland

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten | Posted on 17-01-2012

Schlagwörter: , , ,

Net als in Gelderland en Drenthe bleven ook in Overijssel nog hele netwerken van onverharde wegen en paden verschoond van straatmaker en asfalteermachine. Juist daardoor ook zijn vooral heuvelend Salland en ‘de tuin van Nederland’ Twente zo geliefd bij menig wandelaar. Overigens kunnen ook fietsers en mountainbikers er flink hun hart ophalen. Door verschillende organisaties werden tal van (wandel)routes en zelfs hele knooppuntnetwerken uitgezet. Ontdek op deze manier in Salland bijvoorbeeld de heuvels Archemerberg (61m), Holterberg (53m) of Herikerberg (47m) en het boeiend rivierlandschap van Regge en Vecht… In ‘de tuin van Nederland’ vindt u indrukwekkende bulten als de Kersberg (52m), de Witte berg (57m), de Braamberg (71m) en in en rond het ‘Springendal’ uit bronnen ontsprongen snelle beekjes langs authentieke watermolens. Deze ‘valmöllekes’ zijn vaak nog enkel voor toeristen in bedrijf.


En als u toch in de tuin bent, breng dan vooral ook even een bezoekje aan het oude vestingstadje Ootmarsum met haar gezellige, piepkleine stadspleintje, haar vakwerkhuizen, haar musea en indrukwekkende R.K. Simon en Judaskerk. De aanwezigheid van de vele ateliers en galerieën gaf haar de bijnaam ‘kunststad van het Oosten’. Zelfs op straat is veel art te vinden.

Toeristen vinden beschreven of bewegwijzerde routes vooral via de plaatselijke VVV’s, stichting Landschap Overijssel, en (enkele bijzondere tochten) op Wandelwég.nl. Voor een langer verblijf zijn er in Salland en Twente talloze interessante overnachtingsmogelijkheden.

Write a comment