Het Wintersportseizoen in Oostenrijk gaat weer bijna van start

3

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Vakantie, Wintersport | Posted on 09-11-2011

Schlagwörter: , , , ,

505182_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deIeder jaar trekken er weer veel mensen voor de wintersport naar Oostenrijk. Zodra de winter aanbreekt gaat het bij grote groepen alweer kriebelen en blijkt het lastig om te wachten op het moment dat de lange latten eindelijk weer ondergebonden kunnen worden. De wintersport in Oostenrijk is op die manier duidelijk een hoogtepunt in het jaar, waar al maanden naar uit kan worden gekeken. Oostenrijk doet het daarnaast erg goed bij Nederlanders vanwege het feit dat alles er te vinden is, in combinatie met de Gemütlichkeit die we er zo waarderen. In Oostenrijk is het heerlijk skiën of snowboarden, maar het is er vooral ontzettend gezellig.


Voor het eerst op wintersport
In Oostenrijk zijn de hooggebergtes minder hoog dan in bijvoorbeeld Zwitserland. Dit neemt niet weg dat er uitstekend te skiën valt, maar er zijn om die reden wel wat meer mogelijkheden voor mensen die nog niet eerder op ski’s hebben gestaan. Wintersport in Oostenrijk is wat dat betreft dan ook een uitstekende optie voor iedereen die graag een keer op winter sport wil gaan, maar hier eigenlijk nog geen ervaring mee heeft. Er zijn uiteenlopende pistes aanwezig, waardoor de meer ervaren skiërs het avontuur op kunnen zoeken, maar u er ook voor kunt kiezen om juist op een rustige manier te gaan starten. Wat dat betreft kunt u tijdens uw wintersport vakantie in Oostenrijk alle kanten op en kunt u de pistes op die manier stuk voor stuk gaan verkennen. Het is ook handig om eens te bekijken welke gebieden geschikt zijn voor welke doelgroep. Een goed voorbeeld hiervan vindt u bij wintersport – oostenrijk Hier vindt u op de bestemmingen pagina een ideaal overzicht met hierin de aanbevolen wintersport bestemmingen per doelgroep. Zo zijn er echter nog meer voorbeelden te noemen.
Langlaufen in Oostenrijk
Daarnaast is er tijdens de wintersport in Oostenrijk relatief veel aandacht voor het langlaufen. Dit is een sport die een steeds breder publiek aan weet te spreken. Juist om die reden wordt de sport flink de ruimte geboden en kunt u prachtige tochten maken tijdens de wintersport. Steeds meer mensen vinden het heerlijk om er bijvoorbeeld met vrienden op uit te trekken. Langlaufen is daarbij heerlijk ontspannend, waardoor u bijvoorbeeld kunt gaan genieten van het prachtige uitzicht op de Oostenrijkse pistes. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om van tevoren bepaalde gebieden aan te kruisen, die u vervolgens kunt gaan ontdekken. Door uw digitale camera mee te nemen kunt u bovendien het thuisfront laten zien wat er allemaal te ontdekken valt in Oostenrijk.
Après-ski in Oostenrijk
Tenslotte is er tijdens de wintersport in Oostenrijk natuurlijk ook ruimte voor de après-ski. Na een lange dag op de latten of het snowboard is het immers heerlijk om samen lekker op te warmen in de bar of kroeg. Door mee te zingen met de diverse feestnummers en/of natuurlijk een dansje te wagen op de bar warmt u zich weer heerlijk op en kunt u er vervolgens weer fris tegenaan zodra de zon weer opgaat. Wintersport in Oostenrijk is op die manier helemaal compleet, waardoor u hier optimaal kunt gaan genieten van een heerlijke tijd in de sneeuw.

Beeldmateriaal: Rainer Sturm  / pixelio.de

Comments (3)

Kan niet wachten om weer lekker op de lange latten te staan. Waar gaat iedereen naar toe dit jaar voor de wintersport? Ik twijfel nog…

Hoi,
ik kan niet wachten om op wintersport te gaan, nog 1 weekje te gaan!
Dit jaar een keertje snowboarden, voorheen altijd skien.
Ben benieuwd wat het beste bij me past

@ Diana Marte, Ik ga dit jaar Val Thorens eens uitproberen, lijkt me leuk! Nog nooit geweest. Voorheen altijd naar Zwitserland of Oostenrijk. Ben nogal een apresski fan, dus ben benieuwd ;)
@ Lieke, Ik kan beide, maar blijft skien toch leuker vinden! Veel succes en plezier toegewenst

Groetjes
Caroline

Write a comment