Het Rijk van Nijmegen, een waar (wandel)paradijs

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten | Posted on 09-01-2012

Net als Drenthe en Overijssel is ook Gelderland rijk aan goed bewaard gebleven onverharde wegen en paden. Niet in de laatste plaats een reden om vooral ook de natuurrijke omgeving Nijmegen als een waar wandelparadijs te bestempelen.

Vele wandelroutes werden uitgezet in Neerlands ‘berglandschap’ met onder andere in De Heerlijkheid Beek, de Vossenberg (70m) en de Duivelsberg (90m), de bekende Zeven Heuvelen en aangrenzend het Duitse Reichswald. Trouwens ook de fietser en mountainbiker komt hier ruimschoots aan zijn trekken. En als u er toch bent, vergeet dan ook niet het Waallandschap met haar boeiende uiterwaarden, rivierstranden en Ooijpolder.

Ook universiteitsstad Nijmegen zelf, met haar rijke geschiedenis, haar imposante Waalbrug, gezellige Waalkade, diverse musea en vele authentieke gebouwen, is een bezoekje meer dan waard. Toeristen vinden vele Gelderse fiets- en wandelroutes bij onder andere de plaatselijke VVV’s, stichting Geldersch Landschap & Geldersche Kasteelen en op wandelweg.nl (tip: Van Horst tot Nederrijk 13km). Voor een langer verblijf zijn er in en tot ver rond de stad interessante overnachtingsmogelijkheden.

Write a comment