Het nationaal park de Hoge Veluwe, alleen bos of veel meer?

3

Posted by Redactie | Posted in Reizen | Posted on 21-09-2010

Schlagwörter: , ,

Wie van de provincie Gelderland heeft gehoord kent ook zeker het nationaalpark de Hoge Veluwe. Dit is het grootste en één van de oudste nationale parken van Nederland.

Nu denken veel mensen ‘de Hoge Veluwe, dat is toch alleen maar bos?’ Integendeel, de Hoge Veluwe biedt veel meer dan bos, op het park zijn ook heide, stuifzand, vennen en vergeet ook niet de wilde dieren te vinden. Ook biedt het park het Kröller-Müller Museum en een grote beeldentuin. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Jachthuis Sint Hubertus, gelegen aan een vijver, in het noorden van het park. In het Jachthuis worden dagelijks rondleidingen gegeven en wordt het verhaal verteld over de legende van Sint Hubertus.  Op deze manier vormt het park een combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Verder vinden er ook genoeg activiteiten plaats in het park, zowel op sportief gebied als op cultureel gebied. Er vinden verschillende excursies plaats, films en exposities in het Bezoekerscentrum, optredens van Jachthoornblazers en nog veel meer. Het park biedt zelfs een eigen kampeerterrein in de buurt van Ingang Hoenderloo.

Als u naar de Veluwe op vakantie gaat is een bezoek aan park de Hoge Veluwe dus een echte aanrader. U kunt hier volop uw rust vinden, wandelend of fietsend op één van de witte fietsen, waar het park ook om bekend staat. Dus waar wacht u nog op?

Comments (3)

………De natuur van Het Nationale Park de Hoge Veluwe is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. In het Park wisselen prachtige landschappen elkaar af weidse heidevelden en grasvlakten gaan over in stuifzandlandschap en loof- en naaldbossen.

Mensen, ons Nederland is mooi

Het nationaal park de hoge veluwe is prachtig :)

Write a comment