Het Moorse Erfgoed in Andalusië

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Reizen | Posted on 12-12-2011

Schlagwörter: , , ,

In onze donkere Middeleeuwen bloeiden kunst en cultuur volop in Andalusië.
Naast de fantastische steden met beroemde bezienswaardigheden als het Alhambra in Granada, de Mezquita in Córdoba en de kathedraal en Giralda toren in Sevilla biedt Andalusië u veel meer.

Op slechts 2,5 uur vliegen vanuit Nederland komt u in een heel andere wereld, een totaal ander ritme en geschiedenis.
Dit zuidelijkste gedeelte van Spanje leent zich uitstekend voor een fly en drive, omdat het wegennet uitstekend is en de afstanden tussen de meest interessante steden goed te berijden zijn in een dag.

Het voordeel van een fly en drive ten opzichte van een groepsrondreis is, dat u uw eigen tempo kunt bepalen. Een bijkomend voordeel vindt u op http://www.spanjeanders.nl/nl_NL/tour-andalucia . Niet  iedere dag uw koffers in- en uitpakken, maar vanuit een centraal en comfortabel appartement alle belangrijke cultuurhistorische monumenten van Andalusië kunnen bezoeken en daarnaast van prachtige natuurlandschappen genieten. Málaga en Ronda liggen slechts op een half uur rijden, Córdoba, Granada en Sevilla liggen op 1,5 uur rijden. Elke stad is in een dagexcursie te bezoeken.

Het voor- en najaar zijn de beste reistijden voor een vakantie in Andalusië. De zomermaanden zijn door de grote warmte minder geschikt voor een stedenreis Andalusië.  In de maanden maart, april en mei zijn de temperaturen nog niet zo hoog en is het weer al aangenaam. In die maanden kleurt Andalusië nog groen en ruik je overal de sinaasappelbloesem. De maanden september en oktober zijn ook geliefd, hoewel het land dan geel en bruin kleurt van alle verdorde vegetatie die geleden heeft onder de hoge temperaturen en droogte  in de zomer.  Als het zonnetje schijnt, kan ook in de maanden , wanneer in Nederland koning Winter nog regeert, hier buiten worden gegeten.

Houd bij de planning van een vakantie naar Andalusië altijd rekening met de officiële feestdagen. Zo zijn er in Andalusië, o.a. in de week voor Pasen (Semana Santa), in alle steden en dorpen processies en feesten, waarbij al het normale leven wordt stil gelegd. Accommodaties zijn met die hoogtijdagen altijd duurder

Write a comment