Het Meer van Lugano

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, Landen, Vakantie | Posted on 29-11-2011

Schlagwörter: , , ,

Het Meer van Lugano ligt aan de grens tussen Zwitserland en Italie tussen het Lago Maggiore en Comomeer in. Het meer dank zijn naar aan de stad Lugano en is ontstaat na de ijstijd doordat twee gletsjers op elkaar botsten, daardoor heeft het ook een aparte vorm.

De omgeving van het Meer van Lugano is erg bergachtig met bekende bergen aan de oever van het meer. Zoals de Monte Bre in het oosten, de Monte San Salvatore in het westen en de Monte Generoso aan de zuideoostelijke oever. Het schitterende landschap bestaat voornamelijk uit met sneeuwbedekte bergen.

Er heerst een aangenaam mild mediterraans klimaat met in de zomer warme temperaturen. In de lente en herfst is het klimaat mild met regen. De subtropisch vegetatie bestaat uit palmen, citroen- en sinaasappelbomen.

Het meer van Lugano is vooral erg bekend en populair onder vakantiegangers. Het gebied is dan ook talrijke kuur- en vakantieoorden rijk. Daarnaast zijn er vele vakantieaccomondaties als hotels, vakantiehuizen en campings. Het is volop genieten aan het Meer van Lugano voor zowel vakantiegangers die rust zoeken als voor de actievelingen. Er is namelijk ook genoeg te doen aan activiteiten zoals surfen, zeilen, duiken, mountainbiken, tennis, golf, fietsen en bergwandelingen.

Ook aan het nabijgelegen Comomeer of Lago Maggiore is het heerlijk toeven. De meren en hun omgeving bieden vele mogelijkheden tot diverse activiteiten en een heerlijke vakantie. Aan de oevers van beide meren zijn talrijke leuke vakantiehuizen, luxe hotels en mooi gelegen campings te vinden.

Write a comment