Het groene Corfu

2

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 16-02-2012

Schlagwörter:

Het groene CorfuCorfu, in het Nederlands ook wel Korfoe, is een Grieks eiland in de Ionische Zee. Het groene Corfu is het meest noordelijke van de Ionische Eilanden en heeft een zeer afwisselende, rijke flora en fauna. Door het gunstige klimaat, de mooie natuur en de vele mogelijkheden voor vermaak, is het een populaire vakantiebestemming voor jongeren en gezinnen. Het langwerpige eiland heeft een lengte van ongeveer 90 kilometer. In de zomermaanden haalt het kwik de 30 graden en valt er weinig neerslag. In de koudste maanden, Januari en Februari, ligt de gemiddelde temperatuur tussen minimaal 5 graden ’s nachts en 15 graden overdag.

Corfu heeft veel grillige kusten met kiezelstranden en baaitjes waar men uitstekend kan snorkelen. Ook zijn er diverse uitgestrekte zandstranden. Het berggebied in het noorden is voor rustzoekers ideaal, er zijn heuvels met bossen waar men uitgebreid kan wandelen. Voor watersporters en strandliefhebbers is Corfu een geschikte bestemming, en ook feestvierders komen goed aan hun trekken op het eiland dankzij de talkrijke uitgaansgelegenheden in de kustplaatsen. Over het hele eiland zijn schitterende autotochten te maken en overal excursies te ondernemen. Het eiland is ook goed met een bromfiets te verkennen. Ook boottochten naar Paxos, Anti-Paxos en Parga zijn erg geliefd.

Corfu heeft een ruim aanbod aan verschillende overnachtigingsmogelijkheden en op het hele eiland zijn gelegenheden te vinden waar van de lokale gastronomie genoten kan worden. De keuken van Corfu is Grieks, dus met veel kruiden en lamsvlees. Corfu heeft echter ook een aantal typische eigen specialiteiten, waaronder pastitsada en sofrito. Patitsada is een stoofvleesgerecht met rundvlees, sofrito is gestoofde kalfskarbonade. Corfu heeft, naast de alom verkrijgbare Ouzo, ook een eigen likeur: Kuom Quat.

De hoofdstad, Corfu-stad of Kerkyra genoemd, is gebouwd in Venetiaanse stijl. De gemoedelijke plaats heeft veel smalle steegjes, pleinen en gezellige winkeltjes. Het is niet moeilijk hier een gezellig terrasje te vinden, en de prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
Corfu heeft een lange culturele geschiedenis, waarvan veel wordt onthuld in het Archeologisch museum van Corfu-stad. Het eiland heeft diverse andere interessante musea en veel forten en kerken die het bezichtigen waard zijn. Speciale vermelding verdient het indrukwekkende klooster van het badplaatsje Paleokastritsa: tussen de weelderige plantengroei heeft men een adembenemend uitzicht over de zee en de baaien. Ook het voor de Oostenrijkse keizerin Sisi gebouwde neoklassieke paleis Achilleion met haar prachtige tuin is een bezoekje waard.

De meest gebruikelijke manier om naar Corfu te reizen is per vliegtuig. Er worden ook veerdiensten onderhouden met diverse bestemmingen aan de Middellandse Zee, waaronder het Griekse vasteland en Albanië.

Beeldmateriaal: Arkadius Neumann- Pixelio.de

Comments (2)

Corfu lijkt mij een heerlijk vakantie eiland. Leuk stuk trouwens, met veel info over Corfu. Ik ga daar deze zomer maar eens een kijkje nemen. Bedankt!

Veel informatie en kleinschalige en authentieke accommodaties zijn ook te vinden op http://www.corfuvakanties.nl!
Wij zijn inmiddels verstokte Corfu-gangers geworden en maken ook regelmatig een combinatie met bijv. Paxos of Parga, maar Corfu blijft toch echt super!

Write a comment