Het Griekse eiland Kos

1

Posted by Redactie | Posted in Landen, Vakantie, Zon | Posted on 16-01-2012

Schlagwörter:

KosstadVoor Nederlanders is het eiland Kos één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Griekenland. Ca 100.000 mensen genieten jaarlijks van dit qua grootte 3e eiland in de Dodecanesos. In de zomermaanden juli en augustus wordt het eiland hoofdzakelijk bezocht door jongeren. De lokale uitgaansgelegenheden spelen hier uiteraard op in en dat heeft er voor gezorgd dat Kos gezien wordt als ‘party eiland’.

Ga je buiten het hoogseizoen naar Kos, dan kun je er zeker genieten van rust. In het voorseizoen (mei/juni) is het eiland op z’n mooist als alles in bloei staat; in het naseizoen (september) is het zeewater nog heerlijk warm en kun je tot ’s avonds laat vertoeven op de terrasjes van de vele restaurants en bars.

Kos is geen groot eiland en menig toerist denkt dat hij in 1 dag met een huurauto het hele eiland heeft gezien. Een aantal van de bekendste bezienswaardigheden is in 1 dag
(oppervlakkig) te bekijken, maar als je het eiland echt wil leren kennen, dan heb je vele vakanties nodig. Ga er dan niet alleen met de auto op uit, maar huur ook eens een fiets.
Kos staat namelijk ook bekend als ‘fietseiland’. Kilometers fietspaden leiden je langs de vlakke kuststrook naar diverse plaatsjes. De wat sportievere toerist kan via verharde en onverharde wegen het prachtige binnenland verkennen.

Op internet kan veel informatie over het eiland gevonden worden. Diverse sites laten de (toekomstige) bezoeker alvast kennis maken met de vele bezienswaardigheden en verborgen plekjes van het prachtige Kos. Stel jezelf open voor het land en de bevolking en je zal Kos op een authentieke manier ervaren.

Beeldmateriaal: Bazylek, Flickr

Comments (1)

heel Lifts for men and women can treat a variety of conditions, but they are able to also function to improve your height considerably
Achilles Tendon Support
http://forum.bountifulboutique.com/viewtopic.php?f=7&t=26149

Write a comment