Het belang van een reisverzekering

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Tips | Posted on 02-10-2013

Schlagwörter:

668038_web_R_K_by_Wolkennebel_pixelio.deEen reisverzekering is een belangrijk iets waar veel Nederlanders helaas te weinig over weten. Het nut ervan, alsmede wat er wanneer wordt uitgekeerd, is bij velen onbekend.

Verschillende dekkingen

Maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft geen idee welke schade wordt gedekt en welke reisverzekering hiervoor precies noodzakelijk is. Van de vakantiegangers die een kortlopende reisverzekering hebben afgesloten, weet een op de zes zelfs niet eens meer bij welke verzekeraar ze dit hebben gedaan. In eigen land gaan veel vakantiegangers sowieso zonder reisverzekering op pad, omdat een meerderheid geen idee heeft of het afsluiten van een reisverzekering voor een vakantie in eigen land nu wel of niet noodzakelijk is.

Verzekeringen vergelijken

Het loont om voor je op vakantie gaat de diverse reisverzekeringen goed te vergelijken en zelf af te sluiten, in plaats van de reisverzekering via je reisorganisatie te boeken. Je kunt hiermee flink wat geld besparen en bovendien geheel zelf de dekkingen bepalen. Met een reisverzekering is tijdens je vakantie bijvoorbeeld je bagage alvast verzekerd tegen diefstal of een ongeval. Ook schade die je hebt ondervonden ten gevolge van de vervelende ervaring, kan vaak worden geclaimd. Door een schadeformulier in te vullen krijg je van je verzekeraar snel een antwoord op de vraag of schade wel of niet wordt vergoed.

Beeldmateriaal: Wolkennebel/ pixelio.de

Write a comment