Groothertogdom Luxemburg zet buitensporten in het zonnetje

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Vakantie | Posted on 01-12-2011

Schlagwörter:

Voor zowel wandel- als fietsliefhebbers is Luxemburg een aantrekkelijke bestemming voor een sportieve vakantie. Op een paar uur rijden van Nederland kunnen wandelaars en fietsers van een prachtig en uitdagend heuvellandschap genieten.

Wandelliefhebbers kunnen in Luxemburg de indrukwekkende Mullerthal Trail lopen, een route van 110 km door bijzondere landschappen van de regio Müllerthal – Luxemburg’s Klein Zwitserland. De paden gaan door bossen en weiden om steeds weer langs indrukwekkende kloven en bizarre rotsen te komen. Ook lokale rondwandelingen in de verschillende dorpjes van de regio zijn de moeite waard en worden goed onderhouden en zijn prima bewegwijzerd. Vanuit het regionaal bureau van toerisme zijn een aantal bedrijven als “wandelvriendelijk logeeradres” uitgeroepen,  onder andere hebben zij zich qua uitrusting en service speciaal op wandelaars ingesteld en zijn daarom ideale accommodaties.

Fietsers en mountainbikers kunnen hun hart ophalen aan een uitgebreid netwerk van routes in het hele Groothertogdom. Diverse routes zijn zelfs kant en klaar in GPS bestand te downloaden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid de trainingsroutes van de broertjes Andy en Fränk Schleck te rijden, om zo ook fit te geraken voor de Tour de France. Het label “Bed & Bike”, uitgegeven door het Ministerie van Toerisme, is ondertussen al aan 56 accommodaties toegekend die allemaal aan een aantal fietsvriendelijke criteria voldoen.

Een groeiend aantal vakantieadressen, van hotel tot pension en van jeugdherberg tot camping, voldoen aan de gestelde criteria van de in het leven geroepen wandel en fiets labels en zijn daarom officieel wandel en fietsvriendelijk. Luxemburg is een waar wandel en fiets/mountainbike paradijs en dankzij deze wandel en fiets labels is het land nu nog aantrekkelijker voor een actieve vakantie.

Comments (1)

Luxemburg is echt leuk! Vorig jaar in Vianden geweest, ook erg de moeite waard.

Write a comment