Gratis attracties tijdens je vakantie in Schotland

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Tips | Posted on 09-12-2013

Schlagwörter:

486482_web_R_K_by_Andreas Senftleben_pixelio.deDe beste dingen in het leven zijn vaak gratis. Ook in Schotland, waar rauwe natuur wordt afgewisseld met rijke historie, zijn veel attracties gratis te bezoeken. Hoe je er komt?

Met een overtocht van IJmuiden naar Newcastle bijvoorbeeld, waar je meteen je eigen auto mee kan nemen. Onze top 4 attracties in Schotland:

1. Highland Games

Deze beroemde Schotse spelen ontstonden in de 11e eeuw en worden nog steeds op plaatsen door heel Schotland gehouden. Clans nemen het tegen elkaar op middels typisch Schotse spellen zoals touwtrekken, paalwerpen, steengooien of Schots hamerwerpen. Een geweldige kans om Schotse sport, cultuur en entertainment met elkaar te combineren.

2. Museum of Childhood

Het Museun of Childhood is gratis toegankelijk en een geweldig uitstapje voor zowel jong als oud. Je leert er alles over hoe kinderen zich vroeger vermaakten met speelgoed, spelletjes, boeken en meer. Er staan spellen van meer dan 100 jaar oud, een grote collectie aan speelgoed en ruim 10.000 kinderboeken, tijdschriften en stripboeken.

3. Glenfinnan Viaduct

Als je Harry Potter wel eens hebt gezien, dan herken je vast het Glenfinnan Viaduct dat decor stond als spoorwegbrug van de bekende Zweinsteinexpress. Glennfinnan Viaduct loopt van Fort William tot Mallaig in Schotland en is wel 30 meter hoog. Daarmee is het echt een attractie. Als je het leuk vindt om zelf een ritje te maken over deze spoorweg, dan is dat natuurlijk ook mogelijk (tegen betaling).

4. Zalmtrap en de Pitlochry Dam

De beroemde zalmtrap en Pitlochry Dam zijn te vinden in het plaatje Pitlochry. Hier kan je vissen zien die de maar liefst 310 meter lange trap opklimmen. In het centrum van Pitlochry kan je nog veel meer leren over de reis van de zalm, die via de Hooglanden uitkomt op zee waar ze kuit schieten. Ook de Pitlochry Dam is een bezoekje waard. In het Schottish and Southern Energy Visitor Centre leggen ze alles uit over waterkracht elektriciteit.
Wil je meer tips? Bekijk dan alle gratis attracties in Schotland op de DFDS Seaways website.

Beeldmateriaal:Andreas Seftleben/ pixelio.de

Write a comment