Golfreiswijzer schept orde in bagagetarieven golftas

0

Posted by Redactie | Posted in Airlines, Onderzoek, Reizen | Posted on 01-12-2011

Schlagwörter: , , ,

424185_web_R_K_B_by_Rainer Sturm_pixelio.deGolfliefhebbers die een vliegvakantie boeken, worden de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met hoge kosten voor het meenemen van hun golftas. Het frusterende is vaak dat de ene luchtvaartmaatschappij wel en de andere geen kosten rekent. Als ze wel kosten rekenen kan een goedkoop ticket nog behoorlijk prijzig worden. Op golfreiswijzer.nl kunnen golfers zien of maatschappijen golftassen gratis meenemen of niet en wat de eventuele kosten zijn.

Uit onderzoek onder meer dan 120 luchtvaartmaatschappijen blijkt dat er grote verschillen zijn in het beleid voor het meenemen van golftassen. Soms is het gratis, maar vaak moet een vastbedrag per enkele reis betaald worden, soms is het bedrag afhankelijk van het aantal kilo’s overgewicht. Bij sommige maatschappijen kunnen die kosten oplopen tot €150.- voor een retourvlucht.

Gratis is ook gratis
Golfreiswijzer.nl, initiatiefnemer van het onderzoek, geeft in een kostenoverzicht op www.golfreiswijzer.nl/nl/airlines aan wat de airlines in rekening brengen. Per airline is vervolgens te zien wat de specifieke bepalingen zijn voor golftassen. De website geeft in het overzicht tevens aan wat de vaste en variabele kosten zijn. Als het vervoer gratis is, staat dat als zodanig op de website vermeld.

Airlines en golfbestemmingen
Van de Nederlandse maatschappijen komt KLM het beste uit het onderzoek naar voren. Deze luchtvaartmaatschappij vervoert golftassen gratis. Transavia en Arkefly vragen afhankelijk van de bestemming tussen de €40 (continentaal) en €80 (intercontinentaal) per retour voor het meenemen van de golftas.
Sommige maatschappijen geven aan dat een golftas gratis meegenomen kan worden, maar dan mag de totale bagage, inclusief golftas, niet meer dan 20 kg wegen. Als je nagaat dat een golftas algauw 12 tot 15 kg weegt, lukt het de meeste golfers niet om met de andere bagage onder die 20kg te blijven. In zo’n geval betekent gratis dat er vaak flink moet worden bijbetaald.
Op de website van Golfreiswijzer zijn aparte pagina’s opgenomen die per airline een overzicht geven van de eventuele kosten voor het vervoer van de golftas.
Voor meer informatie: www.golfreiswijzer.nl/nl/airlines

Beeldmateriaal: Rainer Sturm  / pixelio.de

Write a comment