Goedkope wintersport vakantie in Tsjechië

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Landen, Wintersport | Posted on 15-12-2011

Schlagwörter:

Tsjechië is waarschijnlijk nog onbekend terrein voor velen als het gaat om wintersport. Het land heeft echter grote hoge bergen, en niet geheel onbelangrijk lage prijzen. Hoewel de Tsjechische skigebieden niet uitpuilen van de luxe hotels en apres-ski uitgaansleven waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden, zijn er een veel verschillende pistes die voor zowel beginners als gevorderden geschikt zijn te vinden. Bovendien zijn de skiresorts nog niet overlopen met toeristen en is het er relatief rustig.

VoorTsjechië skivakantie diegenen die met kinderen reizen die het skiën nog moeten leren, is het gebied rond het Lipnomeer in het zuiden van het land interessant. Het gebied maakt indruk met haar vele mogelijkheden en er zijn veel pistes voor beginners. Een dagpas kost €19 en er zijn speciale tarieven voor kinderen. In de nabijheid is er bovendien een vakantiepark met zwemparadijs te vinden en kan er op het meer geschaatst worden.
Meer veeleisende routes zijn in het noorden van Tsjechië in het Reuzengebergte te vinden, bijvoorbeeld in het resort Spindleruv Mlyn. Het hoogteverschil van het gebied loopt van 740 tot 1235 meter en er ligt 23 km aan leuke pistes. Het gebied ligt op een van de hellingen van de berg Śnieżka, waar meer skiresorts te vinden zijn. In Spindleruv Mlyn komen ook snowboarders aan hun trekken, vooral in het funpark met halfpipe. Een 6-daagse skipas voor 2 gebieden inclusief plaatselijk busvervoer is al te krijgen voor €123, en ook hier krijgen kinderen korting. Verder kan er na het skiën goed gefeest worden in de meer dan 50 cafe’s, bars en clubs van het gezellige plaatsje. Voor nog meer tips over goedkope wintersport in andere landen kijk op goedkoopreizen.info.
Een rustiger gebied is midden in het nationale park onder de Śnieżka te vinden: Pec pod Sneżkou. Een aantal leuke pensions ligt hier verspreid over het romantische landschap. Het skigebied past precies bij het plaatsje; niet te groot maar toch met een aantal uitdagende pistes en moderne liften. Een pas voor een week kost hier €140 terwijl kinderen minder dan de helft betalen: €58.
Een uitgebreid aanbod aan zwarte pistes en pistes voor beginners wordt in het dorp Klinovec Bodzi Dar aangeboden. Het gebied Klinovec ligt op de Duitse grens en zal in de nabije toekomst samengevoegd worden met het skigebied aan de overkant van de grens. Beginners kunnen perfect oefenen op brede en relatieve vlakken hellingen, terwijl waaghalzen hun vaardigheden kunnen testen op hellingen van bijna 40%. Klinovec heeft gemiddeld 5 maanden sneeuw per jaar en is sneeuw zeker. Voor een 2-daagse combi skipas die zowel aan de Tsjechische als de Duitse zijde van de berg gebruikt kan worden betaald men €42. Vergeet ook niet een reisverzekering af te sluiten. Dit hoeft natuurlijk ook niet duur te zijn.

Een skivakantie in Tsjechië betekent zeker niet dat u prachtige landschappen, leuke afdalingen en diversiteit gaat mislopen, in tegendeel zelf! Skiën in Tsjechië is hartstikke leuk en bovendien spaart u nog een flinke cent uit ook.

Beeldmateriaal: Bärbel Jobst, pixelio.de

Comments (1)

Tijd om reistassen in te pakken, lijkt me!

Write a comment