Gezinnen gaan met de fiets op vakantie: een nieuwe trend?

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 20-11-2012

Schlagwörter: ,

Gezinnen trekken er steeds vaker op uit met de fiets. Wij trachtten uit te vissen wat de voordelen zijn van gezinsfietsvakanties. We weten alvast dat reisorganisaties op deze trend inspelen: Belgian Biking bijvoorbeeld breidt zijn aantal georganiseerde fietstochten voor het gezin uit naar vijftien.
“Ouders waren vroeger sceptisch over gezinsfietsvakanties. Er bestond vaak twijfel over het gebruik van kinderzitjes, de mogelijkheid tot bagagevervoer, de veiligheid of noem maar op. Langzaamaan sijpelt door dat reisorganisaties hier volledig op voorzien zijn.”, legt Christian Bouveroux, coördinator van Belgian Biking uit. Alle ingrediënten om ook met de allerkleinsten te genieten van een leuke fietsvakantie zijn aanwezig.
De sportieve familiefietsvakanties worden per gezin op maat gesneden. Aangepaste dagetappes (15 à 30 km) op verkeersarme wegen, gezellige familiekamers en ingelaste rustdagen garanderen een heerlijke fietsvakantie voor het hele gezin. Onze favoriet was een achtdaagse naar onze Noorderburen: fietsen en varen met de kinderen – sprookjes en kastelen. Acht dagen lang fiets je over kronkelende dijkjes langs het water, je bezoekt een middeleeuws kasteel en de Efteling. Fietsers die er liever wat verder van huis op uit trekken verkiezen waarschijnlijk de fietstocht in Catalonië. Van de vulkanen tot de zee trek je langs de Spaanse grindwegen van het vulkanische binnenland naar de prachtige costa’s. Je overnacht er onder andere in een boerderij en je passeert er dagelijks speeltuinen.

Ontdek het volledige programma van fietsvakanties met kinderen

Write a comment