Genieten van de Bergeijkse natuur

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 18-10-2011

Schlagwörter: , , ,

In de Brabantse Kempen, circa 25 kilometer ten zuidwesten van Eindhoven, ligt de gemeente Bergeijk. De dorpskernen van de gemeente zijn Luyksgestel, Riethoven, Bergeijk, Weebosch, Westerhoven en ‘t Loo.

Bergeijk wordt omgeven door veel natuurschoon; ongeveer een kwart van de totale oppervlakte bestaat uit bos- en natuurgebied. Er is dan ook een grote keuze uit wandel- en fietsroutes die je door de schitterende Bergeijkse natuur leiden. Het waterrijke gebied ‘De Maaij’, het grensoverschrijdende gebied Plateaux-Hageven, Boswachterij de Kempen, Boswachterij Leenderbos en Natuurtuin ‘t Loo zijn allen voorbeelden van natuurgebieden die zeker een bezoek waard zijn. Daarnaast is er in Bergeijk natuurlijk ook de mogelijkheid tot overnachten; er zijn verschillende campings en andere overnachtingsaccommodaties te vinden in de gemeente.

Alles van Bergeijk vindt u op het internetportaal www.BestemmingBergeijk.nl van Promotie Bergeijk; hét vertrekpunt voor bewoners en bezoekers die iets over Bergeijk te weten willen komen, ongeacht op welk gebied.

Write a comment