Genieten van Brugge

1

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden | Posted on 11-01-2012

Schlagwörter:

Brugge by nightHet Venetië van het noorden trekt al jaren vele duizende bezoekers vanuit de hele wereld. De prachtige middeleeuwse stadskern, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed, straalt pure romantiek uit. Brugge biedt een fascinerende mix van culturele hoogtepunten en bezienswaardigheden aan, en aan een bezoek aan de stad met haar talrijke wonderschone kanalen en oude stadsmuren zal nog lang met veel plezier worden terug gedacht.

Tijdens een boottocht over de kanalen heeft men een uitstekende en bijzondere blik op de stad en kan men perfect van de unieke sfeer genieten. Heerlijk slenteren door de binnenstad is ook een echte aanrader. Tijdens een wandeling kunnen de Heilige Bloedbasiliek, het Begijfhof, en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met het wereldberoemde kunstwerk van Michelangelo: Maria met kind perfect worden bezocht. De Grote Markt mag ook niet gemist worden met haar vele gotisch gebouwen en het 15e eeuwse Belfort. Een andere manier om de stad te beleven is een rit in een koets. Het is onvergetelijk om je door de binnenstad te laten rond rijden, met op de achtergrond het echoënde geluid van de paardenhoeven op de oude straten.
Cultuur- en kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan een of meerdere gerenommeerde musea die in de stad gevonden kunnen worden. Het Diamantmuseum, Groeningemuseum en de expositie van werk van Salvador Dali in de Stadshallen zullen zeker een indruk achter laten.

Vergeet ook niet de lokale specialiteiten te proberen. In de stad kunnen meer dan 50 verschillende chocolade winkels gevonden worden, waar de wereldberoemde Belgische chocolade geprobeerd en gekocht kan worden. Ook de moeite waard zijn de heerlijke visgerechten en de typische wafels.  In de vele café’s en bars van Brugge komen bierliefhebbers helemaal aan hun trekken: er kunnen meer dan 300 verschillende speciaal bieren geprobeerd worden. Voor een exclusief en onvergetelijke diner is het sterrenrestaurant De Karmeliet een buitengewoon goede optie. Naast de indrukwekkende Brugse gastronomie kan er in de stad ook goed worden geshopt worden; tientallen boutique winkels bieden originele kleding aan.
Brugge is uitermate geschikt voor een een aantal dagen lekker weg, en een comfortabele én budgetvriendelijke overnachtingsmogelijkheid is het verblijven in een jeugdherberg.

Beeldmateriaal: Norbert Bartnik, pixelio.de

Comments (1)

ha venetie dichtbij huis! ja zeker!

Write a comment