Genieten op Ibiza

0

Posted by Redactie | Posted in Reizen, Vakantie, Zon | Posted on 20-08-2013

Schlagwörter: ,

ibiza_vakantie

Prachtige stranden, mooie kust, helder turquoise water, beachclubs, bekende DJ’s, gezellige badplaatsen en meer, dat is Ibiza. Dit geweldige eiland biedt voor elk wat wils. Nog nooit geweest ? Ibiza is het eiland waar iedereen minstens 1 keer in zijn leven moet zijn geweest.

Ontdek naast de drukke badplaatsen zoals, Playa d’en Bossa, San Antonio en Ibiza-stad ook de kleinere badplaatsen zoals Cala Vadella, Cala Llonga en Portinatx. Deze plaatsen zijn uiterst geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Maar vergeet zeker niet de plaatsen zoals Santa Eulalia en Talamanca te bezoeken. Breng daarnaast ook tenminste een keer een bezoek aan de hippiemarkt op woensdag of zaterdag in Es Canar.

Huur een auto of neem de bus om Ibiza te ontdekken. Alles op Ibiza is dichtbij elkaar gelegen. Zo lig je overdag op het strand in Playa d’en Bossa en breng je ‘s avonds een bezoek aan de Club Pacha in Ibiza-stad. Maar wat ik al zei Ibiza is meer dan alleen maar een feest eiland.

Laat tijdens de lunch en het diner de smaakpapillen prikkelen bij de goede restaurants op Ibiza. Een aanrader om eens te gaan eten is Cap des Flaco. Een restaurant met een diverse keuken en een fenomenaal uitzicht over Formentera, Es Vedra en het natuurreservaat. Zelfs is het mogelijk om  dolfijnen en flamingo’s te zien.

Verder is er genoeg te zien en zijn er leuke bezienswaardigheden op Ibiza, zoals de Catedral de Santa María de las Nieves in Dalt Vila, de oude stad van Ibiza. En neem een kijkje in Sant Llorenç de Balàfia waar de traditionele architectuur van Ibiza zichtbaar is. En niet te vergeten het natuurgebied Ses Salines, een beschermd natuurgebied dat op de UNESCO lijst staat.

Aan Ibiza-stad moet ook zeker een bezoekje worden gebracht. Een prachtige stad met kleine smalle straatjes en steegjes  en waar een heerlijke sfeer hangt.  Het is ook de moeite waard om een dagje naar het eiland Formentera te gaan. Een half uur varen vanaf Ibiza en je bereikt dit Caribische pareltje in de Middellandse Zee. Huur een fiets en geniet van een heerlijke lunch bij Juan y Andrea en verplaats je daarna naar het strand om te zwemmen in het zeer heldere rustige turquoise water en relax op het parel witte zand.

Kortom genoeg te zien en te doen op Ibiza. Het eiland voor iedereen! Op zoek naar meer informatie over Ibiza, klik hier en ontdek het eiland Ibiza meer in detail bij NUvakantie.com/ibiza.

Write a comment