Genieten op een traditioneel zeilschip

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Vakantie | Posted on 04-01-2012

Schlagwörter:

Zeilen op het IJsselmeerDe vakantietijd is vaak een periode om vrienden en familie weer wat meer te zien. Een wel heel bijzondere manier om met elkaar af te spreken is aan boord van een zeilschip. Een heerlijke dag op het water; ontspannen zeilen en uitgebreid bijpraten. Echt even tijd voor elkaar.

Veel Nederlanders zullen de traditionele zeilvloot al kennen omdat ze als scholier of met hun bedrijf eens een vaartocht hebben gemaakt. Een schip is echter ook een leuk vakantie-uitje met actieve en ontspannende momenten.

Zo’n zeiltocht op het IJsselmeer, de voormalige Zuiderzee, kan ook inclusief eten en drinken geboekt worden met bijvoorbeeld een brunchbuffet of een BBQ-avond, dus echt zorgeloos uitwaaien en genieten! Dat is natuurlijk een bijzondere manier om een jubileum, verjaardag of reünie te vieren.

De bemanning van zo’n zeilschip is zeer ervaren en goed opgeleid. De schipper of maat geeft graag uitleg over het reilen en zeilen van een schip. Voor iedereen die wil, is er wat te doen. Bijvoorbeeld het sturen van het schip, het hijsen van de zeilen en het maken van een overstagmanoeuvre.

Bij een vertrek uit Monnickendam, een oud Zuiderzee stadje, is het mogelijk om in Volendam een groepsfoto te maken in klederdracht, een onvergetelijke herinnering. Of gewoon even de benen strekken op prachtig Marken of in mooi Edam. Een lange zeildag kan ook gecombineerd worden met een bezoek aan Pampus of de Bataviawerf in Lelystad of met een stadswandeling in Hoorn.

Ankeren en zwemmen is meestal mogelijk in ondiep en beschut water, bijvoorbeeld de Gouwzee bij Volendam en Monnickendam, erg lekker voor een beetje afkoeling. Zwemspullen zijn dus onmisbaar, vooral voor de kleine zeerovers in het gezelschap.

Kijk ook eens op deze weblog voor reisverhalen van de bemanning van een zeilschip.

Beeldmateriaal: Pilou Ronchetti

Write a comment