Gemeentemuseum Helmond

0

Posted by Redactie | Posted in Cultuur, Events | Posted on 22-01-2014

Schlagwörter: , , ,

1 MUSEUM 2 LOCATIES 3 COLLECTIES

Gemeentemuseum HelmondHoren, zien en beleven
Bekijk onze 3 museumcollecties op 2 bijzondere locaties. In de moderne Boscotondohal ontworpen door de Italiaanse architect Adolfo Natalini, organiseren we onder andere moderne en hedendaagse kunsttentoonstellingen. In ons eeuwenoude kasteel beleef je kunst uit de collecties Stadshistorie en Mens en Werk. Ook presenteren we verschillende wisselexpo’s op deze authentieke en sfeervolle locatie in hartje Helmond. Ook voor leuke en leerzame activiteiten en rondleidingen voor kids & volwassenen kun je bij ons museum terecht. Onze 3 collecties bekijk je online op www.gemeentemuseumhelmond.nl

Mens en werk
Onze collectie beeldende kunst Mens en Werk (19e eeuw tot nu) sluit aan op het industriële verleden van Helmond. In de vaste tentoonstelling in het kasteel zie je hoe kunstenaars tegen het leven van de werkende mens aankijken. De kunstwerken zijn gemaakt door bekende Nederlandse, Europese en Noord-Amerikaanse kunstenaars waaronder Herman Heijenbrock, Charley en Jan Toorop, Edward Burtynsky, Cas Oorthuys, Isaac Israëls, Bart van der Leck, Frans Masereel, Käthe Kollwitz, Camille Pissarro, Constantin Meunier, Maximilien Luce en Luc Delahaye.

Stadshistorie
In de kelders van ons authentieke en sfeervolle kasteel, één van de best bewaard gebleven Middeleeuwse kastelen in het land, maak je kennis met de geschiedenis van Helmond. De vele kunst- en gebruiksvoorwerpen zijn nauw verbonden met de historie van het kasteel, haar bewoners en de stad. Bijzonder aan de stadshistorische collectie zijn de archeologische objecten uit de middeleeuwen

Hedendaagse kunst
Onze hedendaagse kunstcollectie van 1960 tot nu toont de drijfveren, dromen en angsten van de opeenvolgende decennia. Het is kunst die toegankelijk, dynamisch en avontuurlijk is. Geïnspireerd door de populaire beeldcultuur (media, strip, televisie, film, mode, reclame, games) en postindustriële (stedelijke) samenleving. We hebben kunst van bijvoorbeeld Raveel, Lucassen, Rammellzee, Combas, Daniëls, Van Lamsweerde, Gursky, Goicolea, DiCorcia, Lux, Opie, Kroner, Van der Sterren en Corbijn.

KIDS
Voor kinderen en jongeren organiseren we interactieve tentoonstellingen en activiteiten. Door middel van beleving en spelvorm brengen we hen in contact met kunst. Onze tentoonstellingen spreken door onze manier van werken ook de allerkleinsten aan. Voor kidsactiviteiten ben je bij ons ook aan een prima adres. Vier je verjaardag eens in het kasteel. Struin als echte middeleeuwers door de kelders en ga mee met een tocht door het kasteel. Of ben je een echte waaghals en durf je naar De Geheime Zolder?

Beeldmateriaal: gemeentemuseumhelmond.nl

Write a comment