Gelukkiger of ongelukkiger door vakantie?

1

Posted by Redactie | Posted in Onderzoek, Vakantie | Posted on 22-08-2010

Schlagwörter: , , , , ,

Wordt de gemiddelde Nederlander nou gelukkiger van een zomervakantie of niet? Kamperen met het gezin ziet er voor ouders niet altijd zo rustgevend uit. Eerst een hele dag in de auto om de gewenste bestemming te bereiken, dan zorgen dat de kids tevreden blijven en de baby niet in huilen uitbarst. Bovendien kan niet elke persoon zijn werk achter zich laten en checkt op vakantie nog steeds af en toen zijn of haar email of telefoon. Toch wordt men volgens gelukspsycholoog Onno Hamburger wel gelukkiger van vakantie vieren. Echter ontstaat er meer een dip na de vakantie en heeft maar net iets meer dan de helft van de Nederlanders na de zomervakantie weer zin om te beginnen met werken. De tips die Onno Hamburger geeft om een dip te voorkomen zijn als volgt:
1. Boek en plan uw vakantie op tijd.
2. Maak afspraken met uw werkgever over wanneer u eventueel beschikbaar bent tijdens de vakantie.
3. Deel u vakantieavonturen met anderen.

Deze drie stappen zorgen voor duidelijkheid en dat men uitkijkt naar de vakantie die men geboekt heeft, men beter los komt van het werk en vooral ook
nageniet van de vakantie.

Comments (1)

Ik neem elk jaar 4 weken achter elkaar vakantie. Om dit te kunnen doen moet ik wel heel erg veel werken om zoveel uren vrij te kunnen krijgen. Ik heb die 4 weken dan ook echt nodig. Het kan echter zijn als ik maar 2 weken vrij neem en hiervoor minder hoef te werken dat ik dan hetzelfde resultaat heb.

Write a comment