Fotografie in Nederland

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen, Overig | Posted on 25-01-2011

Schlagwörter: , , ,

De lente komt eraan en Nederland zal binnenkort weer in prachtige bloei staan. De fotografen onder ons hoeven niet het land uit om cultuur, geschiedenis en natuur vast te leggen op hun camera, want Nederland biedt namelijk ook genoeg prachtige en adembenemende highlights voor op je camera!

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor een fotograaf iemand is en wat voor een hobby’s men heeft. Fotografeert men liever natuur, dan is het Nationale Park Veluwe Zoom een echte aanrader! Dit is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. De hoge ligging en de enorme variatie in flora en fuana maken dit terrein een van de mooiste gebieden van ons land, wat natuurlijk zorgt voor prachtige plaatjes en beelden op je camera. Behalve natuur, vindt je hier ook indrukwekkende geschiedenis aangezien dit park tijdens een 200.000 jarige periode ontstaan is. Naast Veluwe Zoom zijn er natuurlijk nog vele andere natuurgebieden en parken in Nederland, waar fotografen de  lente met al haar prachtige planten en bloemen op hun camera vast kunnen leggen.

Behalve alleen mooie natuurgebieden, heeft Nederland nog veel meer te bieden voor de fotograaf. In het kader van geschiedenis valt veel te fotograferen. De Dom van Utrecht bijvoorbeeld. Deze 700 jaar oude kerktoren zorgt voor adembenemde foto’s voor op iedere cameara. De grachten van Amsterdam omvatten ook veel geschiedenis, waarbij de reflecties van de zon op het water zelfs een camera doen verblinden. Ook kan men in Nederland nog dorpjes bezoeken waar de geschiedenis nog niet is aangetast.  Voor wie een andere interesse heeft, moet eens naar de Nederlandse  kust gaan. De uitgestrekte kustlijn,  de meeuwen die strak over het water vliegen of de kolkende golven leveren waanzinwekkende plaatjes op.

Het belooft dus een mooie lente te worden, waarbij elke fotograaf in Nederland eropuit trekt om deze hightlights te fotograferen.

Write a comment