First Time cruising

0

Posted by Redactie | Posted in Tips, Vakantie | Posted on 11-09-2013

Schlagwörter:

CruiseGa je voor het eerst op een cruiseschip op vakantie? Dan is het goed eerst te kijken wat je belangrijk vindt. Een aantal rederijen staat bekend om bijvoorbeeld hun kindvriendelijk, vertrek vanuit Nederland of ultieme luxe. Ook de bestemming en het aantal dagen speelt een rol. Wil je cruisen door de Caribbean, naar de Middellandse Zee, liever een korte riviercruise of maak je die droomcruise naar Zuid-Amerika en Antarctica ?

Cruisen met kinderen
De kans dat kinderen zich vervelen tijdens een cruisevakantie is eigenlijk uitgesloten, dat is bijna onmogelijk. Wanneer je kiest voor een kindvriendelijke rederij, kunnen de kids namelijk rekenen op een breed scala aan activiteiten in verschillende leeftijdscategorieën.

Er zijn speciale kidsclubs, animatieteams, een crèche voor baby’s, kleuters en peuters, zwembaden, klimwanden, sportwedstrijden, videogames, talentenjachten, disco’s, films en muziek. Ook bieden kindvriendelijke rederijen kindermenu’s en speciale hutten. Zo kan je met drie, vier, of soms zelfs nog meer personen in één hut verblijven. Je kan natuurlijk ook kiezen voor twee of meer aansluitende hutten.

Tot de populairste kindvriendelijke schepen horen zeker Disney’s Fantasy, Magic en Disney Wonder, Carnival’s Breeze, Dream en Sunshine, Royal Princess, Ruby Princess, Crown Princess en Emerald Princess van Princess Cruises, AIDA Luna en AIDA Diva, de Epic, Breakaway en Gem van Norwegian Cruise Line, Costa Favolosa, MSC Splendida, Preziosa en Magnifica, Ventura van P&O Cruises en de Oasis of the Seas, Liberty of the Seas en Allure of the Seas van Royal Caribbean.

Luxe cruises
Luxe cruise lines komen in alle soorten en maten, van relatief kleine zeilboten waarbij de verhouding personeel/passagiers bijna 1 op 1 is, tot grote cruiseschepen waar passagiers verwend worden met een scala aan formele, chique restaurants en activiteiten. Bij Silversea en Holland America Line vind je echte traditionele luxe, terwijl je bij SeaDream Yacht Club bijna een privé-jacht hebt. Casual Elegance vind je op de zeilschepen van Windstar en de gastronomische reiziger kan goed terecht op een van de schepen van Celebrity Cruises, Oceania Cruises of Crystal Cruises.

Cruisebestemmingen
De Caribbean met Midden-Amerika en Azië bieden een mix van zon, witte zandstranden en wuivende palmbomen, maar ook overblijfselen uit het verleden, een zeer gastvrije bevolking en een prachtig natuurschoon. Liefhebbers van natuur en wildlife halen hun hart op in Alaska. Noord-Europa is een uniek vaargebied met indrukwekkende fjorden en een prachtige natuur, en bovendien de middernachtzon en het noorderlicht! Dubai is ‘the place to be’, terwijl de Middellandse Zee een van de meest afwisselende cruisegebieden (link: http://www.cruisenl.nl/cruisebestemmingen/top-10-cruisebestemmingen/) is.

Cruisen vanuit Nederland
Steeds meer cruises vertrekken vanuit Nederland, wat natuurlijk goed uitkomt als je liever niet vliegt. Vanuit Rotterdam, Amsterdam of IJmuiden vertrekken er cruiseschepen naar de Noorse fjorden en de Noordkaap, Groenland, IJsland en Spitsbergen, de Oostzee, de Middellandse Zee, de Canarische eilanden en zelfs trans-Atlantische cruises naar de Caribbean, New York en Zuid-Amerika.

Rederijen met cruises vanuit Nederland zijn onder meer Holland America Line (HAL), MSC Cruises, Royal Caribbean, Celebrity, Seabourn en Silversea Cruises.

Beeldmateriaal: GSRom/ Pixelio.de

Write a comment