Fietsvakantie Loiredal

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Algemeen, Natuur, Tips, Vakantie | Posted on 04-07-2012

Schlagwörter: , ,

electrische fietsMet een elektrische fiets, fietst de fietser niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker. Fietsvakanties over langere afstanden komen dankzij de elektrische fiets daardoor ook binnen het bereik van senioren.

Een mooie bestemming voor uw fietsvakantie op de elektrische fiets is het Loiredal in Frankrijk. De Franse overheid heeft in deze vallei geïnvesteerd in een netwerk van goed berijdbare fietspaden langs de mooiste plekken. Ook komt deze route langs alle kastelen die het Loiredal, dat twaalf jaar geleden door de UNESCO is aangewezen tot werelderfgoed, rijk is.

Bij elkaar is er in deze streek meer dan 630 kilometer aan fietspaden aangelegd. Een garantie voor een heerlijke fietsvakantie met de elektrische fiets. Bijkomend voordeel is dat er merkbaar is geïnvesteerd in een goede bewegwijzering en veilige fietsroutes zodat de fietser niet voor onplezierige verrassingen komt te staan.

De route voert door de fraaie Franse campagne met wijngaarden, schilderachtige dorpjes en mooie rivieren. Daarnaast vindt de fietser ook veel mooi aangelegde parken en tuinen. Het is niet voor niets dat het Loiredal ook wel de tuin van Frankrijk wordt genoemd.

De belangrijkste bezienswaardigheden langs deze fietsroutes blijven echter de vele kastelen die bijna allemaal ook bezocht kunnen worden. De 140 kastelen die allen in het Loiredal te vinden zijn dateren voor het grootste deel uit de Renaissance en hebben welluidende namen als Azay-le-Rideau, Beauregard en Chambord. Behalve de kastelen zelf zijn ook de tuinen rondom deze imposante bouwwerken, vaak aangelegd in barokstijl, meer dan de moeite waard.

De kastelen vertellen mooie verhalen. Zo is het kasteel van Chaumont-sur-Loire het onderkomen geweest van de Franse koning Hendrik II. Na het overlijden van de koning werd het kasteel gekocht door Catherine de’ Medici. Zij dwong daarmee haar concurrente Diane de Poitiers uit het kasteel te vertrekken, Diane verhuisde vervolgens naar het kasteel van Chenonceau.

Tijdens een fietsvakantie met de elektrische fiets kan zeker een bezoek aan het kasteel van Chambord niet ontbreken. Dit fraaie kasteel uit de Renaissance was het thuis van Frans I. Dat deze vorst een goede smaak had, kan de fietser nu nog zien tijdens zijn fietsvakantie in het fantastische mooie Loiredal.

Beeldmateriaal: Michael Möller/pixelio.de

Write a comment