Fietsen zonder grenzen in de Achterhoek

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Dagtrip, Natuur, Tips | Posted on 01-06-2012

Schlagwörter: , , , , ,

fietsen achterhoekIn het rivierenlandschap van de Nederlandse Achterhoek en het Duitse Westmünsterland is water een verbindend element tussen de twee landen waarbij je het ene moment in Nederland bent en je je vijf minuten later op Duits grondgebied bevindt. Een meerdaagse, grensoverschrijdende fietstocht langs de rivieren Slinge, Berkel, Aa en IJssel levert verrassende ontdekking op aan beide kanten van een denkbeeldige grens. Wie het een beetje uitkient kan in korte tijd enorm veel zien en beleven in dit gebied.

Winterswijk

De eerste etappe voert van een mooi stukje Duitsland waar je van Oeding langs mooie laantjes, watertjes en landerijen naar Winterswijk fietst. Tot en met eind augustus 2012 wordt in Winterswijk een zandsculpturenfestival gehouden.

Boekenstad Bredevoort

Bredevoort is na Winterswijk het volgende bestemmingspunt op de route. Sinds 1993 is Bredevoort Nederlands bekendste boekenstad. In het schilderachtige stadje staan overal uitstallingen met boeken van particulieren waar je jezelf kunt bedienen. Elke derde zaterdag van de maand wordt hier een grote boekenmarkt gehouden.

Van Doesburg naar Isselburg

Via het Mosterdmuseum in Doesburg bereik je Wasserburg Schloss Anholt, net over de grens in Isselburg. Het slot dateert uit 1700 en is gevuld met kostbaarheden als Franse meubelen, Meranoglazen uit Venetië, Japans porselein, ebbenhouten tafels die met schildpad en tin zijn ingelegd en flonkerend gedekte tafels. Op de zolder van het slot is een grote kunstcollectie te bewonderen, waaronder een echte Rembrandt. Naast het slot ligt een leuk wildpark, Anholter Schweiz.

Shoppen in Bocholt

Na al die natuur en cultuur is het de hoogste tijd om te shoppen. Fiets langs de IJssel met steeds andere vergezichten langs plaatsjes als Hoog-Keppel en Dinxperlo naar shopping paradijs Bocholt en laat je verrassen door de historische binnenstad met het mooie raadhuis. Informatie en fietsroutes over dit Nederlands-Duitse grensgebied is te vinden op www.grensbelevenis.nl of www.geheimenoverdegrens.nl

Beeldmateriaal: Dj Buck – Flickr

Write a comment