Fietsen in Málaga en Andalusië

3

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, City trip, Dagtrip, Steden, Vakantie, Zon | Posted on 05-04-2012

Schlagwörter: , , , , , ,

Door de ligging en het klimaat is de stad Málaga een prima startpunt voor een fietstocht in Andalusië. Voor de minder getrainde fietsers zijn er in Málaga zelf ook voldoende mogelijkheden om lekker te fietsen en te genieten van een prachtige stad.

Vlakke wegen in en rondom Málaga
De stad Málaga leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. De wegen zijn vrijwel vlak en er bestaan speciale fietspaden, waarvan er steeds meer worden aangelegd. Bovendien is het mooie historische centrum geheel autovrij en mag de boulevard langs de kust alleen door wandelaars en fietser worden gebruikt. Er zijn enkele leuke routes om vanuit het stadscentrum te fietsen. Zo is het aan te raden het oude vissersplaatsje Pedregalejo, waar prima visrestaurants te vinden zijn, te bezoeken. Voor de fietser die lekker relaxed wil fietsen, zonder teveel inspanning, is dit een leuke manier om de stad en de omgeving van Málaga te leren kennen. Er zijn ook mogelijkheden om samen met een (Nederlandse) gids de stad tal fietsend te verkennen.

Fietsen over groene wegen en door Montes de Málaga
Voor de fietsliefhebber die liever door de bergen fietst en het indrukwekkende landschap van Andalusië wil ontdekken, is een fietstocht over de Via Verdes een echte aanrader. De Via Verdes (groene wegen) zijn oude spoorlijnen welke zijn omgebouwd tot fiets- en wandelpaden. De routes lopen door de prachtige natuur van Andalusië en door mooie, typische witte dorpjes. In de buurt van Málaga liggen 3 mooie routes welke makkelijk te bereiken zijn: Vía Verde del Aceite, Vía Verde de la Subbética en Vía Verde de la Sierra.

Het berggebied Montes de Málaga ligt ten noorden van Málaga. Vanuit de stad is het gebied per fiets prima te bereiken. De Montes de Málaga lenen zich goed voor een meerdaagse fietstocht. De natuur van het gebied kenmerkt zich door kurkeiken, dennen- en eucalyptusbomen en onderweg een kudde berggeiten tegenkomen is zomaar mogelijk. De uitlopers van de Montes de Málaga geven een geweldig uitzicht over de stad, het Gibralfaro, het Moorse fort Alcazaba en de kustlijn van de Costa del Sol.

Wie geen fiets vanuit Nederland wil meenemen, kan een fiets in het centrum van Málaga huren. Fietsen huren in Málaga is erg eenvoudig en heeft als voordeel dat de verhuurder vaak actuele en lokale tips over route’s kan geven.

Comments (3)

Mooi!

Geweldig fietsen in Andalusië! leuk berichtje!

Fietstour door Malaga gedaan met een gids bij Malaga Bike Tours, geweldige tijd gehad en perfect als je de stad nog niet zo goed kent. Een aanrader!

Write a comment