Fietsen in Italie

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Reizen | Posted on 26-09-2011

Schlagwörter: , , , , , ,

Italië is het land van de geschiedenis. Al fietsend in Italie vind je daarvan nog veel terug. Grafheuvels van de Etrusken (Chiuso), complete steden uit de oudheid,  en ruïnes van de Romeinen (Pompeï, Rome) en vele overblijfselen uit de Renaissance-tijd.

Naar Italië toe fietsen
Nederlandse fietsroute-makers hebben verschillende routes uitgezet, om van Nederland naar Italië te fietsen over niet te drukke wegen. Benjaminse fietst onbegrensd naar Rome, Venetië en de Italiaanse rivièra. Reitsma’s routes voeren de fietser via een andere weg eveneens naar Rome en Venetië. Door verschillende fietsroutes van de Europafietsers te combineren komt de fietser ook via mooie weggetjes midden in Italië uit. Met behulp van de Europese fietsrouteplanner, kan iedereen snel de ideale fietsroute maken naar de gewenste bestemming.


Bergen
Als je eenmaal in fietsend in Italië bent is het goed te weten dat het een bergachtig land is. In het Noordwesten ligt het Italiaanse gedeelte van de Alpen. Meer naar het oosten de Dolomieten. De Apennijnen strekken zich uit van Genua in het Noorden tot bijna het uiterste Zuiden van het schiereiland.
Fietsen in de Italiaanse Alpen is misschien nog wel wat zwaarder dan in de Zwitserse of Franse. De hellingen zijn in Italië weliswaar korter, maar daardoor ook wat steiler dan in de andere alpenlanden.

Povlakte
De Povlakte is heerlijk vlak. Je kunt er eindeloos (recht)door fietsen over kleine weggetjes. Nadeel is dat er geen beschutting is tegen wind, regen of zon. Direct aan de oevers van de Po is echter wél een mooie fietsroute gemaakt, van Milaan tot in de Po-delta.

Toscane en Umbrië
De bij fietsers bekendste streken van Italië zijn Toscane en Umbrië. Heuvelachtige gebieden, met soms supersteile klimmetjes van enkele honderden meters. Doordat de wegen erg recht zijn aangelegd, moet je veel dalen en stijgen, wat misschien wel vermoeiender is dan een flinke alpenpas. De schoonheid die je ervoor terugkrijgt compenseert veel: wijngaarden, cipressen, pijnbomen, bossen en steden als Florence en Siena .

Write a comment