Festival toename

0

Posted by Redactie | Posted in Events | Posted on 23-03-2011

Schlagwörter: , , ,

Nederland is het land van de festivals. Elke stad heeft tegenwoordig zo zijn eigen festivals op de agenda staan. Zo is het aanbod de laatste jaren ontzettend gegroeid. Festivals zijn er in alle maten en categorien, zo is er voor ieder wat wils. De reden voor de toename is de aandacht voor het vermarkten van een stad of regio en daarnaast groeit het aantal festivalbezoekers ook aanzienlijk.  Helaas brengt deze toename ook nadelen met zich mee.Door het enorme aanbod leiden de kleinschalige festivals hun gezicht, deze zijn vaak gratis en afhankelijk van sponsers. Mede door de crisis trekken sponsors zich terug, maar ook valt de kaartverkoop tegen of worden contracten niet verlengd. Hierdoor zijn kleine festival noodgedwongen de boel af te blazen.
Door de enorme keuze moeten festival producenten meer uit de kast halen en harder werken om festivalgangers te lokken. Speciale acties, zoals 2 voor de prijs van 1 en tegenvallende kaartverkoop leiden tot lagere omzetten.
Daarnaast is de btw-verhoging op culturele evenementen van 6% naar 19% een belangrijke reden voor minder kaartverkoop. Een gevolg daarvan is dat de kaartverkoop is gezakt met 14%.
Het hele festival gebeuren is aan het veranderen en wat de toekomst is der festivals.. dat zal de tijd leren..

Write a comment