Evenementen Katwijk aan zee

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Steden | Posted on 06-12-2011

Schlagwörter: , ,

Naast de prachtige kustlijn, duinpartijen en bezienswaardigheden heeft Katwijk ook een groot aanbod in leuke evenementen het hele jaar door. Vooral in de zomer is een vakantie in Katwijk bij uitstek de plek om te ontspannen aan zee of te genieten van de vele zomerse evenementen. In Augustus wordt bijvoorbeeld het Noordzee Zomerfestival georganiseerd met onder ander het Shantykoorfestival en allerlei activiteiten voor kinderen. Tijdens dit festival is het strand het decor voor helikopters, hulpverleningsvoertuigen en reddingsdemonstraties van reddings- en hulpdiensten.

Daarbij zijn er evenementen voor alle leeftijden en doelgroepen, zo is er tijdens de zomervakantie een Zomercarrousel waar een hele week kinderworkshops aan het strand worden gegeven. Evenementen in de categorien kunst/cultuur, sport, natuur, muziek en markten zijn allemaal aanwezig in veelzijdig Katwijk aan zee. Een ander noemenswaardig festival is de bloemencorso, waar eens per jaar een stoet rijk versierde praalwagens door de streek rijd.

Daarnaast heeft Katwijk verschillende dorpsfeesten en paardenmarkten die uitbundig gevierd worden. En laten we de vele muziekevenemeten en sportactiviteiten niet vergeten. Een nogal opmerkelijk evenement is toch wel de kippenloop, dit is een wandelmarathon die is ontstaan ter nagedachtenis van Katwijker Gijs van den Oever die op jonge leeftijd aan kanker overleed. Duizenden deelnemers met alle leeftijden wandelen diverse afstanden tijdens de kippeloop. Vervelen in Katwijk aan zee is eigelijk onmogelijk!

Write a comment