Ervaar het eilandgevoel op Borkum

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Dagtrip, Vakantie | Posted on 09-02-2012

Schlagwörter:

Het Werelderfgoed Waddenzee beslaat het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee. Het Duitse Waddeneiland Borkum heeft, naast dat speciale, typische eilandgevoel, nog veel meer te bieden.

Zeehonden op een zandbankVanuit de Eemshaven vertrekt de AG EMS Borkumlijn voor de overtocht die een klein uurtje duurt. Op het eiland staat de nostalgische trein al op de kade klaar om de afstand van 7 kilometer naar het stadje Borkum af te leggen. Dit treinritje is bij de overtocht inbegrepen en voor fietsen, een absolute ‘must’ op Borkum, is er een apart rijtuig gereserveerd. Wie zelf geen fiets bij zich heeft kan die overal op het eiland huren. Borkum heeft maar liefst 120 kilometer aan fiets- en wandelpaden, uiteraard met diverse gemarkeerde routes. Het 26 kilometer lange en brede zandstrand staan garant voor urenlange strandwandelingen.

Treintje op BorkumHet hoogzeeklimaat van Borkum leidde er al lang geleden toe dat Borkum werd uitgeroepen tot kuuroord. Veel gebouwen stralen nog een ouderwetse grandeur uit. De samenstelling van de zuurstofrijke lucht met een hoog jodium en zoutgehalte staat garant voor een gezonde en vooral ‘frisse neus’. Op Borkum is een kuurkliniek waar vooral mensen met allergieën worden behandeld.

Een dagje Borkum is goed te doen; houd echter wel de vertrektijden van de trein en de boot in de gaten. Vanuit Groningen rijdt in de zomermaanden een bus naar de Eemshaven voor wie geen eigen vervoer heeft. Daarnaast worden diverse (fiets)arrangementen aangeboden.
Wie langer dan een dag op Borkum wil verblijven heeft een scala aan mogelijkheden voor bijzondere uitstapjes en activiteiten. De stad Borkum is een gezellige plaats met leuke en bijzondere winkeltjes en tal van restaurantjes. Het VVV kantoor bevindt zich recht tegenover het station. De krabbenkotter van Borkum vaart dagelijks uit naar de zeehondenbanken. Het publiek is welkom om mee te gaan en krijgt een leerzaam kijkje achter de schermen van de visserij.

Tekst en beeldmateriaal: Ank Herstel – Reizenverrijkt

Comments (1)

Borkum is fantastisch in de lente en zomer, en leuk als afwisseling. De Nederlandse waddeneilanden ken ik zo onderhand wel, wat niet wegneemt dat het er prachtig is, begrijp me niet verkeerd.
Vriendelijke groet van José

Write a comment