Een muziekkasteel in Midden-Frankrijk

0

Posted by Redactie | Posted in Accommodatie, Bijzonder, Cultuur, Vakantie | Posted on 08-03-2012

Schlagwörter: , ,

Midden in Frankrijk, in de prachtige omgeving van het Château de La Lande in Crozon sur Vauvre, worden actieve muziekliefhebbers bij elkaar gebracht. De ‘Association Musique en Verdure’, een vereniging zonder winstoogmerk, organiseert muzikale workshops voor amateur-musici die hun samenspel willen verbeteren.

Château de La Lande is een 19e eeuws kasteel gelegen in het zuiden van de Berry, het groene hart van Frankrijk. Een mooie streek met zacht glooiende hellingen, rustige rivierdalen en met heggen omzoomde weilanden waarin koeien vredig grazen. Een prachtig wandelgebied dat nog niet ontdekt is, en waar de sfeer van vroeger is blijven hangen. Nachten zijn hier donker en stil; je slaapt hier als een roos.

In dit romantische 19e eeuwse Château worden ieder jaar enkele muzikale workshops georganiseerd, variërend van eendaagse zangworkshops tot meerdaagse workshops kamermuziek. Voor de workshops schrijven de deelnemers zich individueel in. Tijdens de workshop worden ensembles gevormd die onder begeleiding van professionele musici hun samenspel verder ontwikkelen.

Château de La Lande is privé-eigendom van een Engelse familie. Het Château wordt gebruikt als woonhuis. Verblijven in La Lande kan alleen als je deelneemt aan een workshop. De familie ontvangt je gastvrij en warm. Een bijzondere gelegenheid om met een kleine groep andere muziekliefhebbers te gast te zijn in deze romantische en inspirerende omgeving.
Je verblijft in een stijlvolle eigen kamer in het Château of in de nabijgelegen gîte de La Lande, de voormalige kasteelboerderij. Ontbijt, lunch en diner worden gezamenlijk gegeten in La Lande. Alle gerechten worden door de familie zelf klaargemaakt, veelal met biologische producten uit de eigen tuin.

Een ontspannen vakantie voor amateur-musici die op een inspirerende manier samen muziek willen maken, terwijl ze genieten van een verblijf op een bijzondere plek in een mooie en landelijke omgeving. Ook zin in een muzikale vakantie? Klik hier voor meer informatie

Write a comment