Droom weg aan de Costa Tropical

1

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Steden, Vakantie, Zon | Posted on 11-04-2012

Schlagwörter: , ,

Costa Tropical. De naam alleen al doet alle regen vergeten en neemt je in gedachten mee naar een heerlijk warme plek met zon, strand en wuivende palmen. Het leuke is dat de naam precies klopt met deze associatie en dat dit paradijselijke gebied bovendien heel bereikbaar is.
De Costa Tropical is een gebied in het zuiden van Spanje, gelegen in de regio Granada. Grofweg ligt de Costa Tropical tussen de Costa del Sol en de Costa de Almeria. In dit gebied heerst een heerlijk mild, subtropisch klimaat, met een jaargemiddelde van 20° C en meer dan 3000 uren zon per jaar.

Zonondergang in MotrilDe Costa Tropical heeft een afwisselende natuur. In het binnenland bevinden zich woestijnen en ruige bergen die doorlopen tot aan de kust en daardoor voor een grillige kustlijn zorgen met veel inhammen die beschutte stranden verborgen houden. Door het milde klimaat worden er volop tropische vruchten verbouwd in de regio. Het is heerlijk om op de markt verse mango’s, avocado’s of bananen te kopen.

De Costa Tropical herbergt tal van interessante plaatsen. Omdat dit gebied lange tijd door Arabieren werd overheerst, zijn er veel Moorse sporen terug te vinden. Het meest bekend is wellicht het  eeuwenoude Alhambra in Granada; een middeleeuws fort en paleis dat verfijnd gebouwd is volgens de regels van de islamitische kunst en waarvan zowel de binnenkant als de natuur en tuinen eromheen van een grote, overweldigende schoonheid zijn. Granada is een bezoek meer dan waard, van de prachtige kathedraal tot romantische avondwandelingen begeleidt door de intense klanken van de Andalusische flamengo die verhaalt over liefde en verdriet.

Sierra Nevada landschapDe reiswereld heeft dit prachtige gebied natuurlijk ook ontdekt, maar er is geen sprake van echt massa toerisme. Er zijn veel mogelijkheden tot strandvakanties, culturele rondreizen en fly-drives, waarbij gevlogen wordt op het vliegveld van Granada. Actievelingen komen ook geheel aan hun trekken in het gebied van de Costa Tropical. In het achterland ligt het schitterende Parque Nacional de Sierra Nevada, waar in de zomer prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden en waar van December tot en met begin April geskied wordt. Zo is dit onvergetelijk gebied het hele jaar door een bezoek meer dan waard.

Voor meer informatie over de Costa Tropical, of andere Spaanse Costa’s, klik hier.

Beeldmateriaal: Jiuguangw & bluecatproject – Flickr

Comments (1)

Klinkt als een bestemming in de caribien, maar het is gewoon in spanje! haha wat leuk :)

Write a comment