Do’s en don’ts voor Italië

0

Posted by Redactie | Posted in Algemeen | Posted on 11-02-2014

Schlagwörter: ,

ItalieHuh? Hoezo ‘do’s en don’ts voor Italië? Ik bepaal zelf toch wel wat ik doe en niet doe als ik naar Italië ga? Natuurlijk! En als je je van onze tips niks aan wilt trekken, ga vooral je gang. We geven deze tips voor mensen die zich graag onderdompelen in een andere cultuur. Die net even verder willen gaan dan dat terrasje aan het centrale plein en meer willen zien dan alleen het strand waar al die andere Nederlanders ook liggen. Kortom, deze do’s en don’ts zijn voor hen die het meeste uit hun vakantie naar Italië willen halen.

1. Plan, maar plan niet te veel
Italië heeft meer aan cultuur, natuur en bezienswaardigheden te bieden dan welk ander land dan ook ter wereld. Grote kans dat je tijdens je Italië-vakantie te veel wilt zien. Ons advies? Plan je vakantie niet te vol. Eén of maximaal twee bezienswaardigheden per dag. Da’s meer dan genoeg en zo houd je flink wat ruimte over voor ‘dolce far niente’ (zalig nietsdoen).

2. Gevoel voor de lokale cultuur
In Italië wordt het gewaardeerd als je laat zien gevoel voor tradities en rituelen te hebben. Een klein beetje voorbereiding misstaat je daarom niet. Probeer de mediterrane cultuur niet te vergelijken met wat je thuis gewend bent. Kun je dit loslaten, dan zul je des te meer genieten.

3. Maak contact! (Ook als je geen Italiaans spreekt)
Italianen houden ervan als je als buitenlander interesse toont in hun cultuur en in hun land. Doe je dat ook nog eens in een het Italiaans (hoe beroerd ook), dan zullen ze je maar al te graag helpen. Je krijgt er veel voor terug.

4. Wat kome, komt
Zeker als je er wat langer blijft zul je merken: niet alles gaat zoals jij dat wilt. De supermarkt blijkt op de meest onhandige tijdstippen gesloten, de bus is te vroeg vertrokken en in het restaurant kun je nog niet terecht als jij honger krijgt. Blijf relaxt en laat het allemaal op je afkomen. Dan geniet je veel meer.

5. Buiten de gebaande paden
Omdat iedereen de Middeleeuwse torens van San Gimignano gaat zien, hoef jij dat niet per se ook te doen. Natuurlijk, als je het zelf graag wilt, moet je het gewoon doen. Maar laat je niet gek maken door reisgidsen of websites over wat je ‘moet’ zien. Het is jouw reis en jij bepaalt wat je wilt bekijken. Daarbij: als je de piazza’s waar iedereen heen gaat probeert te vermijden, ontdek je veel meer over Italië dan al die andere toeristen doen!

Meer do’s en don’ts in Italië lezen? Op DitIsItalie.nl vind je er wel honderd!

Beeldmateriaal: Rosel Eckstein  / pixelio.de

Write a comment