Divers Texel

0

Posted by Redactie | Posted in Vakantie | Posted on 31-01-2012

Schlagwörter:

Drie kilometer ten noorden van Den Helder ligt het grootste Nederlandse Waddeneiland: Texel. Het eiland is opmerkelijk divers voor haar grootte en is het hele jaar door een populaire toeristische bestemming. Het eiland staat vooral bekend om haar schoonheid, vriendelijke inwoners en schapen.

Natuur en gezelligheid
Texel heeft opmerkelijk veel te bieden: bossen, duinen, grote brede witte zandstranden en gezellige dorpjes. Bijna een derde van het Waddeneiland is beschermd natuurgebied, waar vele vogelsoorten leven. Het Nationaal Park Duinen van Texel bestaat uit een afwisselend landschap van duinen, bossen en heidevelden. Het is een prachtig en bijzonder gebied waar heerlijk gewandeld kan worden. Ook de Slufter, een getijdengebied in de duinen dat in verbinding staat met de Noordzee en daardoor een unieke flora en fauna heeft, is een bezoek meer dan waard. Aan de Waddenzee kant van het eiland kunt u het prachtige buitendijkse gebied de Schorren vinden, waar in de lente en zomer een grote lepelaarskolonie gespot kan worden.
In de zomer komen bezoekers vooral voor het prachtige ongerepte Texelse strand, waar de verschillende strandpaviljoens voor de nodige gezelligheid zorgen. De dorpen Den Burg en De Koog, in het centrum van het eiland gelegen, hebben veel voorzieningen voor de toeristen, zoals discotheken, barretjes, restaurants, souvenirshops en terassen.
De Cocksdorp is veel kleinschaliger en ook veel minder druk. Maar er zijn wel terrasjes, restaurants en een supermarkt. Vanuit één van de vele vakantiebungalows tussen De Cocksdorp en de Slufter kunt u genieten van de serene rust op lange strand- en duinwandelingen.

Schapeneiland
Op het eiland leven evenveel schapen als mensen (14.000) en Texel kan dan ook met recht een schapeneiland genoemd worden. In de lente staan de weilanden met schapenboet en dijken vol met schapen en hun pasgeboren lammetjes, een prachtig gezicht. Wol en lamsvlees van Texelse schapen zijn beide van hoge kwaliteit en zijn typische producten van het eiland.

Diverse activiteiten
Texel wordt bereikt per veerboot vanuit Den Helder. Texel, toch vooral een typisch fietseiland, heeft een groot netwerk aan uitstekende fietspaden. Andere populaire activiteiten op Texel zijn wandelen, zwemmen, paardrijden en windsurfen. Op het eiland, bij De Cocksdorp, kan er ook gegolft worden en er zijn mogelijkheden om te gaan parachutespringen.
Elk jaargetijde op Texel heeft iets bijzonders. Het eiland is ontspannend, leuk en gezellig en nodigt bezoekers uit voor een heerlijke vakantie tussen dijk en duinen.

Write a comment