De top 10 goedkoopste steden in Europa

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Bijzonder, City trip, Cultuur, Landen, Onderzoek, Reizen, Steden, Tips | Posted on 21-05-2012

Schlagwörter: , , , , , , , , , , ,

Stedentrips in Europa zijn zeer populair en het hoeft gelukkig niet duur te zijn. Er zijn genoeg goedkope steden waar historische en culturele bezienswaardigheden te zien zijn.
De top 10 van goedkoopste steden in Europa is:

1. Sofia (Bulgarije)Sofia Bulgarije
2. Krakau (Polen)
3. Boekarest (Roemenië)
4. Istanbul (Turkije)
5. Boedapest (Hongarije)
6. Warschau (Polen)
7. Sint-Petersburg (Rusland)
8. Praag (Tsjechië)
9. Zagreb (Kroatië)
10. Moskou (Rusland)
Musea, monumenten, kerken en paleizen zijn in elke van deze steden te vinden. Hieronder enkele hoogtepunten van bezienswaardigheden uit de top 10 goedkoopste steden in Europa.

Voor culturele indrukken en geschiedenis is daar bijvoorbeeld het Alexander Nevski-kathedraal, een beroemd monument in Sofia. Of de Rynek Glówny, een groot en mooi marktplein in Krakau. Wat men in Warschau niet mag missen is de Rynek Starego Miasta, het oude marktplein in het hart van de oude stad. In het Koninklijk Paleis aan het Szent György-plein in Boedapest bevinden zich populaire musea en kunstgalereijen. Een van de belangrijkste straten in Sint-Petersburg is Nevski prospekt. Aan deze straat bevinden zich veel bezienswaardigheden. Voor een stukje geschiedenis is er het Dorpsmuseum in Boekarest, een openluchtmuseum waar men een indruk krijgt van het leven op het Roemeense platteland. Wat men zeker gezien moet hebben in Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is het Oude Stadsplein. Voor een mooie indruk van de stad Zagreb in Kroatië is er de mogelijkheid tot het maken van een ritje met de kabeltrein. Ook zijn er diverse musea, zoals het archeologisch museum en het Mimara Museum. Kenmerkend voor Moskou is onder andere het historische en geografische centrum: het Kremlin van Moskou.

Bij deze low budget steden horen natuurlijk ook low budget reizen. Meer informatie vind je in de top 10 low budget airlines.

Ook de natuur is in deze tien steden te bewonderen. Bijvoorbeeld door een boottocht over de Bosporus in Istanbul. In Boedapest is een bezoek aan Boeda leuk. Hier vindt men verschillende bekende recreatiegebieden. In Warschau kan men voor een blik op de natuur terecht in het Lazienkipark. Een goede indruk van Moskou krijgt men door een boottochtje op de rivier de Moskva. Voor verschillende activiteiten en ontspanning gaat men naar het Gorki-Park in Moskou.

Er zijn ook volop uitgaansgelegenheden in deze steden. Vooral Krakau, Sofia en Boekarest staan hierom bekend. Dus of men nu gaat voor de cultuur, historie, natuur of het uitgaan, in deze steden is voor ieder wat wils.

Beeldmateriaal: Westher – Flickr

Write a comment