De stad Taipei

1

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, City trip, Cultuur, Steden | Posted on 24-04-2012

Schlagwörter: ,

In het noorden van Taiwan ligt de hoofdstad Taipei. Enkele decennia geleden was Taipei niet veel groter dan een kleine plattelandsstad, maar tegenwoordig is het uitgegroeid tot een moderne en drukke wereldstad met ongeveer 2,5 miljoen inwoners.  Begin jaren zeventig werd geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van de stad, waarbij Taipei langzamerhand uitgroeide tot een hypermoderne metropool. Los van deze enorme verandering is de oude traditie van de stad, vol met Chinese cultuur, wel altijd in stand gehouden. Over de gehele stad verspreid staan talloze boeddhistische en taoïstische tempels, markten en musea.

Bezienswaardigheden
Taipei 101 towerDe Taipei 101 Tower is één van de hoogste gebouwen ter wereld. Met een hoogte van 508 meter torent het gebouw hoog boven Taipei uit. De toren beschikt daarnaast over de snelste lift ter wereld. Vanaf het observatiedek is het uitzicht adembenemend.

In het National Palace Museum wordt een grote collectie van Chinese kunst tentoongesteld. De collectie bestaat uit ruim 720.000 voorwerpen, waarvan door gebrek aan ruimte maar een klein gedeelte wordt tentoongesteld. De collectie betreft oude bronzen voorwerpen, sculpturen, keramiek, schilderijen, kalligrafie en tapijten.

Taipei staat bekend om zijn levendige nightmarkets. Bij één van de vele stallettjes in de Taipei Circle food court in Noordwest Taipei kun je tot drie uur ’s nachts terecht voor kleine hapjes. De Shilin Night Market is één van de grootste nachtmarkten van de stad. Daarnaast heeft Taipei een groot aantal parken in en rond de stad. Voor uitgebreide wandeltochten is het Yangmingshan National Park een goede optie. Het park ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Taipei.

Midden in de drukte van de stad staat één van de vele traditionele Chinese tempels, de Longshan tempel. Een andere bezienswaardigheid is het architectonisch hoogstaande bouwwerk, de Chiang Kai-Shek Memorial Hall, een monument en herdenkingshal ter ere van de overleden president Chian Kai Shek.

Beeldmateriaal: Orange tuesday – Flickr

Comments (1)

Is Taiwan China of een apart land? ik snap dat nooit.

Write a comment