De opmerkelijkste stranden ter wereld

2

Posted by Redactie | Posted in Bijzonder, Landen, Reizen, Zon | Posted on 07-03-2012

Schlagwörter:

Papakolea Beach - HawaiiHeerlijk bijkomen aan het strand na een hectische periode op werk kan wonderen doen. Een zonnige bestemming met een nabij gelegen strand staat vaak bovenaan de lijst met wensen. Sommige locaties zijn echter niet zozeer om van het witte zand en de turquoise gekleurde zee te genieten. De volgende stranden laten zien hoe bijzonder de natuur is.

Papakolea, Hawaii
Hawaii is een van de mooiste eilanden ter wereld. Je kijkt je ogen uit wanneer je je eerste stappen op een de eilanden zet en blijft van begin tot eind gefascineerd om je heen kijken. De veelzijdigheid op Hawaii vind je nergens anders ter wereld en is een mooie bestemming voor natuurliefhebbers die hier rust en avontuur zullen vinden. Bounty eilanden
zijn hier genoeg, maar niet overal te bewonderen. Voor een uniek strand ga je naar Papakolea beach, waar het zand een wel heel bijzondere kleur heeft: groen. Van veraf lijkt het een groot grasveld maar niets is minder waar. Dit strand bestaat uit kleine, groen gekleurde kristallen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan door een vulkanische explosie. Na verloop van tijd zullen de kristallen vervagen waardoor ze een grijze kleur zullen krijgen. Dit kan echter nog jaren duren dus er is nog genoeg tijd om Papakolea te bewonderen.

Glass Beach, Californië
Glass BeachMoeder natuur laat zien hoe ze van afval een bezienswaardigheid kan creëren. Het Amerikaanse Glass Beach werd vroeger gebruikt als dumpplaats voor afval. Tot 1960 werd hier van alles naartoe gebracht wat niet meer bruikbaar was. Zelfs auto’s werden hier achtergelaten. Na het verbod leek de zee dit afval te recyclen en het strand een nieuwe kleur te geven. Glasscherven van de weggegooide spullen keerden na enkele maanden weer glad terug en versierden het strand met duizenden stukjes glas. Tegenwoordig is het verboden om glasscherven mee te nemen maar het strand is zeker de moeite waard om te bezoeken, helemaal wanneer de zon schijnt.

Chandipur, India
Je hebt heerlijk gezwommen en je staat te popelen om de volgende dag het water weer in te duiken. Vol goede moed loop je richting Chandipur, alleen is het water nergens te bekennen. Het is net of het water is weggezogen, maar wat is er werkelijk gebeurd? Het is hier heel normaal dat het water zich eens in de zoveel dagen 5 kilometer terugtrekt.
Maar je hoeft je geen zorgen te maken, het water keert altijd weer terug. Laat je van tevoren wel goed informeren om teleurstelling te voorkomen.

Harbour Island, Bahamas
We kennen verschillende strandkleuren. In Nederland leggen we onze strandhanddoek op bruin of geel gekleurd zand en in vakantiebrochures wordt er geadverteerd met hagelwitte zandstranden. Er is een strand waar het zand roze lijkt te kleuren. Harbour Island biedt je dit suikerspin gekleurde strand aan voor het ultieme vakantiegevoel. De roze kleur ontstaat door kleine stukjes koraal die zich mengen met het witte zand. Door het zonnige weer en de helderblauwe lucht is dit een prachtig gebied om elke dag te genieten van een heerlijke strandvakantie.

Rainbow Beach, Australië
Ben je een liefhebber van veel kleur? Reis dan af richting Rainbow Beach in Austrailië. Op ‘s werelds grootste zandeiland Frasier Island zijn de regenboog kleuren te bewonderen bij de prachtige kliffen. Doordat de regenbogen zo helder en kleurrijk zijn, krijg je de neiging je tanden erin te zetten, zo eetbaar zien ze eruit.

Voor meer bijzondere reisberichten en bestemmingen klik hier.

Beeldmateriaal: Steve D & Shiny Things – Flickr

Comments (2)

Papakolea in Hawaii en Harbour Island op de Bahamas lijken mij het meest interressantst. Ik denk toch dat deze twee het meest tot de verbeelding spreken dan Glass Beach in Californië, Chandipur in India en Rainbow Beach in Australië. Niets ten nadele van deze drie, want ik ben ervan overtuigd dat men op deze drie stranden ook lekker kan genieten.

Leuk te lezen, maar onze waddeneilanden hebben ook mooie stranden. zo groot!

Write a comment