De oostelijke Algarve

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Cultuur, Landen, Vakantie, Zon | Posted on 08-02-2012

Een van Tavira's vele kerkenWanneer er over de Algarve wordt gesproken gaat het gesprek meestal over de volgebouwde en drukke resorts in het midden en Westen van de Algarve, over de hoge appartementen complexen en hotels van Albufeira of over de vaak net iets te volle golfbanen van Vilamoura. Hoeveel mensen weten eigenlijk iets over het Oosten van de prachtige Algarve?

Bezoekers die na aankomst op het vliegveld van Faro in plaats van naar het Westen naar het Oosten reizen zullen positief worden verrast. In het Oosten kan de ‘echte’ Algarve gevonden worden; een rustige streek van laguna’s, eilanden en lange zand stranden. Een streek van kilometers sinaasappel-, citroen- en olijfboomgaarden, idyllische en authentieke stadjes met prachtige kerken en betegelde huisjes en van onderontwikkelde landelijke dorpjes. Weinig hotels, weinig toeristen en weinig drukte! Veel luxe villa’s, veel privacy en ruimte, en veel te doen!

Probeer een van de vele eilandstrandjes net voor de kust te bezoeken, zoals het strand van Barril dat kan worden bereikt met een klein treintje vanuit Pedras del Rei. Of neem de veerboot van Olhao die na een halfuur door een lagune te varen de eilanden Armona of Culatra bereikt. Kilometers strand zonder kilometers toeristen.

Breng een dag door in het fantastisch onaangetaste stadje Tavira, langs de Gilao rivier, met haar eeuwenoude geschiedenis dat terug te zien is in de oude Romeinse brug, het kasteel en de tientalle (ja tientalle) kerken. Dineer met vers gevangen vis in een van de openlucht restaurantjes die de rivier overkijken.
Een goede regio om tijdens een vakantie in het Oosten van de Algarve te verblijven is rond het rustige, kleine stadje Moncarapacho, in pittoreske dorpjes als Quelfes. De comfortabele vakantie villa’s met afgezonderde tuinen en grote zwembaden, die prachtige in het rollende landschap van sinaasappelboomgaarden liggen verspreid, geven de vakantievierder totale rust en privacy terwijl stranden, stadjes en golfbanen binnen handbereik liggen. En dit alles is te vinden op nog geen 20 minuten van het vliegveld!

Beeldmateriaal: Timo w2s – Flickr

Write a comment