De mooiste eilanden van Afrika

0

Posted by Redactie | Posted in Landen, Vakantie | Posted on 08-07-2015

Schlagwörter: , , , , , , , , , , , ,

Het continent Afrmauritiusika bestaat uit het vasteland en een aantal eilanden. Deze eilanden worden omringd door de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Indische oceaan. De eilanden zijn een waar eldorado voor de strand- en zonliefhebber. Het klimaat is hier het hele jaar door aangenaam warm.Tot de top 10 van de mooiste eilanden van Afrika behoren Nosy Be, Nosy Borah, Mauritius met Rodrigues eiland, de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista, de Seychelleneilanden Mahe, Praslin en La Digue en het tot slot het eiland Zanzibar.

1. Nosy Be
Nosy Be bevindt zich voor de westkust van Afrika en ligt ten noorden van Madagaskar. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en beschikt dan ook over zeer bijzonder natuurschoon waaronder prachtige kratermeren. Op het eiland wonen ongeveer 30.000 mensen die voornamelijk van de landbouw leven. Maar sinds 2010 is het toerisme ook in opko
mst. Het eiland is een perfecte bestemming voor rustzoekers en avonturiers.

2. Nosy Borah
Een andere benaming voor dit eiland is Ile Sainte-Marie. Nosy Borah ligt voor de oostkust van Madagaskar. Op dit eiland waant u zich werkelijk in het paradijs. Hagelwitte stranden, palmbomen en bijzondere tropische bloemen wisselen elkaar af. Op het eiland kunt u tevens prachtig wandelen. Grootste attractie hier zijn echter de indrukwekkende koraalriffen. Deze vormen een eldorado voor duikliefhebbers. In deze wateren leven ook veel walvissen. U kunt dit Nosy Borah per fiets of brommer verkennen.

3. Rodrigues eiland
Dit kleine eiland ligt 550 kilometer ten oosten van Mauritius en is maar liefst 1,5 miljoen jaar oud. Het landschap van Rodrigues eiland is indrukwekkend met zeer steile hellingen en smalle dalen. Rondom het eiland liggen immense koraalriffen en prachtige koraalgrotten welke ook te bezichtigen zijn. De meeste stranden zijn rotsachtig en lastig te bereiken. Het beste en mooiste strand van het eiland is Trou d’ Argent.

4. Mauritius
Dit eiland werd in 1598 door de Nederlanders ontdekt en heeft zich de afgelopen 20 jaar tot een echte toeristische topbestemming ontwikkeld. De natuur op het eiland is bijzonder mooi en gevarieerd en bestaat onder meer uit heuvels, lagunes, bossen en witte stranden. Over het eiland verspreid liggen verder drukke steden en kleine vissersdorpjes. Mauritius is vooral populair vanwege haar schitterende koraalriffen en fantastische zandstranden. Maar liefhebbers van de golfsport zijn op dit eiland ook aan het juiste adres. Op het eiland bevinden zich diverse, prachtig gelegen, 18 holes, golfbanen. Tot slot is Mauritius ook nog een geliefde trouwbestemming. U kunt hier letterlijk “in het huwelijksbootje” stappen!

5. Sal
De Kaapverdische eilandengroep bestaat uit 10 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. Sal is daarbij de belangrijkste toeristische bestemming. Dit eiland is zowel een paradijs voor strandliefhebbers als voor watersporters. Op het gebied van kitesurfen en windsurfen heeft dit eiland zelfs wereldnaam! De kustlijn bestaat uit een prachtige afwisseling van fascinerende rotskusten en schitterende stranden. Het allermooiste strand ligt bij Santa Maria. Op het eiland kunt u ook een bezoekje brengen aan het authentieke dorpje Palmeira.

6. Boa Vista
Op Boa Vista vindt u een uitgestrekt woestijnlandschap afgewisseld met groene oases en schitterende witte stranden. Het meest bekende strand is het Santa Monica strand. Het binnenland laat zich het beste verkennen met een jeepsafari. Verder kunt u rondom beide eilanden ook geweldig snorkelen en duiken. In dit deel van de Noord-Atlantische Oceaan leven onder meer papegaaivissen, bijzondere schildpadden en dolfijnen.

7. Mahe
De Seychellen eilandengroep bestaat uit ongeveer 115 eilanden waarvan meer dan de helft beschermd natuurgebied is. Zowel op het land als in de zee is een unieke flora en fauna te vinden. De combinatie van paradijselijk witte stranden en schitterende koraalriffen maakt deze eilanden tot een zeer geliefde vakantiebestemming.
Mahe behoort tot de 3 grootste eilanden. U vindt op dit eiland ook de hoofdstad Victoria. U kunt op Mahe heerlijk wandelen of uitgebreid zonnebaden. De stranden zijn zeer uitgestrekt en worden omzoomd door palmbomen. Zoekt u een idyllische vakantiebestemming? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres!

8. Praslin
Het “natuureiland” Praslin ligt op een uurtje varen van Mahe. Een deel van dit eiland staat onder Unesco bescherming. Op het eiland is onder meer een bijzonder palmboom te vinden met kokosnoten van wel 50 cm doorsnede.

9. La Digue
Op La Digue lijkt de tijd werkelijk te hebben stilgestaan. U zult hier nog amper gemotoriseerd verkeer aantreffen. Grootste attractie van het eiland is het paradijselijk witte strand van Anse Source d’Argent.

10. Zanzibar
Het eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en vormt samen met de eilanden Pemba en Mafia de zogenaamde
ZanzibarSpecerijeneilanden. Het landschap op dit prachtige tropische eiland bestaat uit licht glooiende groene heuvels, idyllische baaien en uitgestrekte stranden. Voor de kust liggen zeer kleurrijke koraalriffen met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het eiland is daarmee dan ook een perfecte duikbestemming.
Maar de geli
jknamige hoofdstad, Zanzibar, is ook zeker een bezoekje waard. In het oude centrum vindt u een prachtige mengelmoes van Arabische en Moorse invloeden.

Een vakantie hier? Kijk eens op http://www.matoketours.nl/zanzibar/

Beeldmateriaal: matoketours

Write a comment