De Messinia streek

0

Posted by Redactie | Posted in Actief / Buitensport, Activiteiten, Cultuur, Natuur, Vakantie, Zon | Posted on 07-03-2012

Schlagwörter: ,

Uitzicht over baai nabij MethoniDe provincie Messinia ligt in de Peloponessos van Griekenland. Het is de vakantiebestemming bij uitstek, want naast genieten van zon, zee en strand is er ontzettend veel te zien. De streek grenst in het oosten aan de Ionische Zee en in het zuiden bevindt zich de baai van Messinia. De natuur is er schitterend met rotsachtige kusten, bergen en veel groen. De talrijke bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard.

Voor de strandliefhebbers zijn er zand- en kiezelstranden in schilderachtige baaien. Hier kan men naar hartenlust zwemmen, snorkelen en andere watersporten beoefenen. Daarnaast is het leuk om  de kust vanuit een ander perspectief te bekijken en langs de indrukwekkende kust te zeilen. In de omgeving van de stranden is er voldoende gelegenheid om wat te eten of te drinken. Wie even de benen wil strekken kan lekker wandelen in de mooie natuur.

Men kan in Messinia talrijke interessante plaatsen bezoeken, zoals Kardamili, een dorp aan de kust met een Middeleeuws kasteel, de Viros kloof en de indrukwekkende kerk van Agios Spyridon. Of het pittoreske Methoni, waar Venetiaanse bronnen te zien zijn.
In Androussa kan men de ruïnes van een 15e eeuws kasteel en de Byzantijnse kerk van Samarina bezichtigen. Filiatra heeft een verkleinde versie van de Eiffeltoren en een sprookjeskasteel. Verder zijn de opgravingen bij Ithomi en het amfitheater van Epidavros aan te bevelen. Kiparissa heeft een oud kasteel, waar men een schitterende zonsondergang kan aanschouwen.
Een uitstapje naar Kalamata hoort er natuurlijk ook bij. Deze stad, met vele winkeltjes en terrasjes, ligt aan de oevers van de rivier Nedon. Er is een mooie haven en een gezellige promenade. Men kan onder andere een kijkje nemen in het Benakio museum, de Byzantijnse kerk, de grote bibliotheek met meer dan 60,000 boeken, het klooster en niet te vergeten het kasteel uit de 13e eeuw dat bovenaan de stad ligt. Daar heeft men een spectaculair uitzicht over de baai van Messinia. Er worden in de zomermaanden regelmatig concerten georganiseerd in het amfitheater van het kasteel.

In Messinia heerst de authentieke sfeer van het echte Griekenland en het gebied heeft iedereen wat te bieden. Hier ervaart men de Griekse gastvrijheid en een rustige manier van leven. Hoewel het niet zo toeristisch is als andere delen van het land, zijn hier mooie hotels en vakantiewoningen, goede restaurants en leuke winkels te vinden. Vergeet niet de heerlijke zwarte olijven, de honingvijgen en de met sesamzaad bedekte ‘Pastelli’ te proeven.

Beeldmateriaal: Szperala – Flickr

Write a comment