De meest populaire personeelsreizen van 2011

0

Posted by Redactie | Posted in Activiteiten, Events, Reizen, Steden | Posted on 21-12-2011

Schlagwörter:

Nu het jaar weer op zijn eind loopt kan de balans worden opgemaakt van het afgelopen seizoen personeelsreizen en incentivereizen. Ten opzichte van 2010 waren er de nodige verschuivingen. Opvallendste aspect was dat de reisbestemming weer dichter bij huis kwam te liggen. Een bekend beeld in periodes van economische stagnatie.

Aanbieders van personeelsreizen en incentivereizen hebben al hun creativiteit moeten aanwenden om voor veelal lagere budgetten toch interessante programma’s samen te stellen. Een goedkoper ticket helpt dan. Bedrijven die met het personeel op stap willen zijn vaker bereid met lowcost airlines te vliegen en hoeven niet meer naar Afrika en Azië. Hierdoor blijft er budget over voor een beter programma.

Ibiza was een regelrechte hit in 2011. Het Balearen eiland dat tot voor kort voornamelijk in verband werd gebracht met hippies en house clubs is nu ook ontdekt voor personeelsreizen. Een korte vlucht, een interessant aanbod van activiteiten en zolang als je niet de clubs ingaat ook nog acceptabele kosten. Verder waren Lapland en Malta nog steeds populaire bestemmingen.

Een klassieke golddigger bestemming die het momenteel heel moeilijk heeft is Dubai. Dit emiraat waar de sky al een aantal decennia letterlijk de limit is en dat voornamelijk gebruikt voor echte incentivereizen en relatiereizen lijdt hevig. De bezettingsgraad van de hotels staat onder zware druk en de kamerprijzen zijn gehalveerd ten opzichte van een paar jaar geleden toen het leek alsof je blij mocht zijn dat je mocht komen logeren. Dus voor wie altijd al een keertje naar Dubai wilde gaan is het nu een mooie kans.

Write a comment