De leukste steden in Spanje

0

Posted by Redactie | Posted in City trip, Steden, Vakantie | Posted on 20-01-2014

Schlagwörter: , , , ,

Parc GuellMaak kennis met Gaudi

Als u kennis wilt maken met de cultuur in Spanje, is Barcelona een mooie bestemming. Dit is de stad van architect Antoni Gaudi. En dat voelt u overal om u heen. Vooral de Sagrada Familia is een markant bouwwerk in de stad. Overal is gedetailleerd beeldhouwwerk te zien. Zelfs op het dak, met een uitzicht over de stad op de achtergrond. Om even uit te rusten, kunt u terecht in Park Güell. Ook dit is ontworpen door Gaudi. U komt er de vreemdste grotten, banken en huisjes tegen. De architectuur van Gaudi maakt Barcelona een echte sprookjeswereld.

Een culturele beleving in Madrid

Als u cultuur in Spanje op wilt snuiven, mag de hoofdstad Madrid niet ontbreken. Voor cultuurliefhebbers is de stad een echte belevenis door de vele musea die er te vinden zijn. In het Koninklijk Paleis, het Palacio Real, waant u zich in koninklijke sferen. Toch staat Madrid naast alle cultuur ook vooral bekend om de gezellige uitstraling. Laat u verrassen door bijzondere optredens van Flamenco dansers. Of breng op zondag een bezoek aan de El Rastro Flea Market. Hier kunt u uitgebreid struinen tussen de grote hoeveelheid kleding, sieraden en andere spullen.

Historisch Valencia

Een verrassend mooie stad in Spanje is Valencia. De historische uitstraling maken alleen een wandeltocht door de stad al bijzonder. U loopt er door de imposante toegangspoort of door de oude volkswijk Barrio del Carmen. Hier ontdekt u kleine straatjes en bijzondere winkels. Wilt u even iets heel anders? Valencia beschikt over het grootste aquarium van Europa. Deze stad is door de grote variatie ongetwijfeld een van de leukste steden in Spanje.

Beeldmateriaal: reis-paradijs.nl

Write a comment